A cégautóadót azokra a hónapokra fizeted, amikor használod. Ez az autó saját, vagy a vállalkozás keretén belül vetted? Mert pontosan nem emlékszem, de mintha ez sem lenne mindegy.
Márciusra be kell fizetned, nekem ez az egyértelmű!
Kuszi
Még eszembe jutott valami,lehet butaságnak tűnik a kérdésem. Ugye a cégautó adót negyedévente kell bevallani, a vállakozó viszont havi bevalló, tehát már beadta a februári 0901-esét, akkor a márciusiban kell majd szerepeltesse a februári és a márciusi cégautóadót, ha mégis úgy dönt, hogy számol el költséget? Köszönöm! Üdv! Margó
Szia Margó! Szerintem jól gondolod, márciusra kell majd bevallania, de nem azért, mert a februári már elment,hanem azért, mert az első cégautóadó áprilisban lesz esedékes, mert negyedéves adó. Nem olvastam, de én úgy értelmezem, hogy hasonló a szakképzésihez. Az ugyebár első lépésben féléves, júniusra valljuk. A havi vagy negyedéves 0901-es bevallók egészen addig nem vallanak ilyet.
Üdv: Edit
Szia!
Negyedévente kell vallani, elöszőr február-márciusra ápr.20-ig.
A cégautóadót önadózással negyedévenként, a negyedévet követő hónap 20. napjáig kell megállapítani és megfizetni az állami adóhatósághoz a naptári évben azokra a hónapokra, amelyekben az adókötelezettség fennáll. A bevallást a 0901. számú „Bevallás az egyes adókötelezettségekről az államháztartással szemben havi, évközi (negyedéves), éves bevallás benyújtására kötelezett adózók részére” elnevezésű nyomtatványon kell teljesíteni szintén negyedévenként, a negyedévet követő hónap 20. napjáig.
Kivételek az adó tárgyi hatálya alól
Nem tárgya az adónak az a magánszemély tulajdonában álló személygépkocsi,
o amelynek használatával összefüggésben a tulajdonos vagy a személygépkocsi magánszemély használója – költségei ellentételezésére – kizárólag kiküldetési rendelvény alapján [Szja tv. 7. §-a (1) bekezdésének r) pontja] kap költségtérítést, függetlenül a költségtérítés összegétől (az e jogcímen kapott költségtérítés ugyanis nem tekinthető a személygépkocsi utáni költségnek), kivéve, ha a költségtérítéssel szemben a magánszemély a személygépkocsi utáni költséget tételes költségelszámolással számol el;
A kiküldetést nem tekinti költségnek. Még azért én is elolvasgatom egy kicsit később, most mennem kell.
Kuszi
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 17 vendég