Adófórum

Adózási és számviteli információk

mégse kell cégautó adó az oktatónak?

Egyéni vállalkozók

HozzászólásSzerző: sziriusz77 » szomb. márc. 07, 2009 11:26 am

Sziasztok

Nem tudom, olvasta -e már valaki az APEH honlapjára feltett tájékoztató füzetet a gépjárművek költségelszámolási lehetőségeiről. Az egyéni vállalkozók 500 km-es átalány elszámolásának ismertetésénél a bekezdést záró mondatok az alábbiak (szóval ennyit a tételes költségelszámolás értelmezéséről):

A költség elszámolásának a napja ebben az esetben is az év mindazonhónapjának első napja, amelyre vonatkozóan az egyéni vállalkozó 500 kilométer

átalányt számolt el. Azokra a hónapokra vonatkozóan, amikor az egyéni

vállalkozó e címen költséget számol el, cégautóadót is kell fizetnie.

sziriusz77

HozzászólásSzerző: molnar.kati » vas. márc. 08, 2009 12:10 pm

A PM állásfoglalást kérem szépen küldje el valaki nekem a benedekne.katalin@gmail.com címre!Nagyon köszönöm!
molnar.kati

HozzászólásSzerző: makrancoskata » vas. márc. 08, 2009 12:18 pm

Sziasztok!

Én is megkértem az állásfoglalást,és nekem is ezt a választ küldték meg!!!!!!Tehát megerősítem a hír IGAZ!!!!Abban az

eseten,ha nem kízárolag a kormányrendelet alapján számol el kts.-et,hanem pld. 500 km-t is elszámolja,vagy bármi mást,akkor

r KELL!!! cégautóadót fizetni a gépjárművezető oktatónak.

Az állásfoglalást feltettem a MKOE.honlapján a tudástárba,itt nem tudom hogy kell. www.mkoe.hu

Kata

makrancoskata

HozzászólásSzerző: makrancoskata » vas. márc. 08, 2009 12:29 pm

Megint én!......most nézem,ez az általám megkért állásfoglalás!!!:))

Micsoda véletlen!

Feltettem ide is a tudástárba,nem tudom mikor jelenik meg.Aki kéri átküldöm!

Üdv:

Kata

makrancoskata

HozzászólásSzerző: fuloptimea » hétf. aug. 24, 2009 7:57 am

Hogyan működik az Erőforrástár?

Az Erőforrástárban olyan hírek, információk találhatók, amelyeket a fórum aktív résztvevői küldenek be. Erőforrás lehet bármilyen hír, cikk, honlap, nyomtatvány, amely a honlap témájához szervesen kapcsolódik, és segítheti a többiek munkáját. Az Erőforrástár minden regisztrált felhasználó számára ingyenesen elérhető. A felületre néhány lépésben linkeket, doc, xls, pdf, jpg, rtf, ods és odt kiterjesztésű dokumentumokat lehet feltölteni (pl. táblázatok, szerződésminták, jegyzőkönyvek, képek), amelyek bárki számára hozzáférhetővé válnak, egy kattintással letölthetőek. A megfelelő dokumentum kiválasztását és letöltést a kereső funkció segíti, amely kategorizálva tartalmazza az egyes erőforrásokat. A dokumentumok feltöltéséhez kövesse az Erőforrástár lépéseit, amely minden segítséget megad Önnek!

Fontos! Csak olyan dokumentumot helyezzen el az Erőforrástárban, amely nem sért szerzői jogot! A kiadó fenntartja a jogot, hogy a jog- vagy üzleti érdekeket sértő dokumentumokat szükség esetén eltávolítja. 

Bízunk benne, hogy az Erőforrástárat Ön is megelégedéssel használja majd!

Üdvözlettel:
Adófórum Szerkesztőség 

fuloptimea

Előző

Vissza: Egyéni vállalkozók