Szia!
Mivel nem biztosított máshol, ezért mindent kell utána fizetned.
Foglakoztató által fizetendő:
Biztosított által fizetendő (a bruttó béréből kerül levonásra, de Neked kell befizetni az APEH-hoz):
Sziasztok!
Most akkor ki az egyéni vállakozó? Te, vagy a testvéred?
Az időközben már lezárt kérdésedre ezt a választ adtam:
Szia!
Nem teljesen egyértelmű a kérdés. Ha jól értem, te vagy GYES-en, mint egyéni vállalkozó. Ha a tevékenységet GYES mellett személyesen folytatod, akkor neked minden járulékot meg kell fizetned legalább a minimálbér után. Tételes EHO-t viszont nem kell.
Ha alkalmazottat veszel fel, utána mindent fizetni kell, amit egy alkalmazott után egyébként. Ha van főállása, akkor nem kell tőle vonni a 2% ebj-t, és nem kell tételes EHO-t fizetni. Ha nincs 36 órát meghaladó munkaviszonya máshol, akkor viszont ezt a kettőt is kell.
Plusz kell még a 1,5% szakképzési hj., ezt akkor is kell, ha van főállása. (Magad után viszont nem kell!)
Üdv. Andi
http://www.adoforum.hu/szakmai_forum/tema/17117/kell-e-jarulekot-fizetni
Az egyéni vállalkozónak nem kell járulékot fizetni arra az időszakra, ami alatt gyes-t kap, kivéve, ha a gyes alatt a vállalkozást személyesen folytatja legalább napi 4 órában. Ez esetben meg kell fizetni a minimálbér után a 29 % TB, 9,5 % nyugdíjjárulékot és a 6 % egészségbiztosítási járulékot, valamint a 4% vállalkozói járulékot is. Az 1950 Ft EHO alól mentesülsz.
Másodállású alkalmazott után fizetned kell 29% TB,3 % munkaadói jár. 1,5 % szakképzési hozzájárulást, valamint a bérébőllevont 4 % természebeni egészségbizt.járulékot, 8+1,5%nyugdíjjárulékot és 1,5 % munkavállalóit, szja előlegetés az esetleges 4 % különadót. Alkamazott után ha máshol van 36 órát elérő munkaviszonya, akkor az 1950 Ft EHO-t nem kell fizetned.
Remélem semmit nem hagytam ki.
Szia !
Én is a lezárt kérdésre válaszoltam a következőt:
Szia !
Volt hasonló gondom, ezért az alábbi választ kaptam az Adó-kérdések és Válaszok szakértőjétől (Kérdés egyéni vállalkozó Gyed-en)
Tehát a gyermekgondozási díjban részesülő egyéni vállalkozó nem
kötelezett járulékfizetésre.
Azonban nem jár a gyermekgondozási díj, ha a jogosult bármilyen jogcímen
díjazás ellenében munkát végez, vagy hatósági engedélyhez kötött
keresőtevékenységét személyesen folytatja.
Amennyiben Ön alkalmazott
útján folytatja a vállalkozását (alkalmazott igénybevételét jogszabály
nem tiltja), tehát az Ön személyes közreműködése nélkül, abban az esetben
járulékfizetési kötelezettség nem terheli a Gyed folyósítása alatt.
Alkalmazott másodállásban:
Tőle levont járulék: 9,5% nyugdíjjárulék
4% egbizt.járulék, ha máshol 36 órás munkaviszoban áll, akkor itt a 2%-ot nem kell levonni,
1,5 % munkavállalói járulék
Munkáltató fizeti: 24 % nyugdíjjárulék
5% egbizt.járulék
3% munkaadói járulék
1,5 % Szakképzési
Ehot nem kell, mert azt valószínű a főállásában megfizetik utána (igazolás)
Üdv: K.Judit
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 94 vendég