Adófórum

Adózási és számviteli információk

Váll.ig.leadása

Egyéni vállalkozók

Váll.ig.leadása

HozzászólásSzerző: nagyne_karola » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

sziasztok

Egyéni vállalkozó 2oo7 évben leadta a vállalkozói igazolványát, le lett adva a o7o3, a o7o8, a o7T1o41.

De most teljesen véletlenül megnéztem a törzsadatait, és folyószámláját, és meglepve látom, hogy még mindig mint egyéni vállalkozó szerepel, (adószámmal stb.) szerintetek mit kell beadni hogy töröljék?

nagyne_karola

Váll.ig.leadása

HozzászólásSzerző: validitas » kedd feb. 17, 2009 3:04 pm

Szia!

A megszűnést követő 30 napon belül le kellett volna adni a 0771-et is, miben a vállalkozói bevételeiről, költségeiről ad számot, és leadózza a vállalk.eredményét, lezárja a vállalkozást. Szerintem ezt pótolni kell, illetve nem tudom, hogy a 0753-at hogyan töltötte ki.

Próbáltam megkeresni a nyomtatványt az APEH honlapján, de 2009.01.01-jével kivonták a forgalomból. Azt viszont, hogy hogyan, melyik nyomtatványon lehet pótolni nem tudom, mert egyáltalán nem találtam meg. Szerintem hívd fel az APEH-ot. 

Üdv: Böbe

validitas

Váll.ig.leadása

HozzászólásSzerző: nagyne_karola » kedd feb. 17, 2009 4:59 pm

Szia Böbe.

Le lett adva a o771-es is, igen 2oo7-ben még évközben kellett leadni, 2oo8-ban már nincs, mert a vállallkozói eredménylevezetést is a o853-on kell megcsinálni, ott kell beírni a megszűnés időpontját is.

Tehát végképp fogalmam sincs, hogy hol a hiba, de egyébként az akkori lakcíme is megváltozott már, és képzeld a folyószámlakivonaton a helyes jelenlegi lakcíme szerepel, a vállalkozásnál meg természetesen az előző lakcíme.  Meg áll az ész!

Ja egyébként van már valakinek felkönyvelt januári járuléka?

nagyne_karola

Váll.ig.leadása

HozzászólásSzerző: validitas » csüt. feb. 19, 2009 9:30 pm

Még nem néztem meg, hogy felkönyvelték-e. Tényleg megáll az ész, hogy a beadott 0771 ellenére is ev-ként kezelik. Szerintem írj nekik levelet, amiben megírod, hogy mikor szűnt meg, és esetleg csatolod a 0771 másolatát is.

Azt tudom, hogy aki 2008-ban szűnt meg, annak 0853-on kell bevallani a megszűnést is, de mi van azzal, aki 2007-ben szűnt meg, nem adott be 0771-et? Azt is a 0853-on kell pótolni? Nem olvasható ki az útmutatójából.

Üdv: Böbe

validitas

Váll.ig.leadása

HozzászólásSzerző: nagyne_karola » pén. feb. 20, 2009 3:16 am

Szia.

Felhívtam az Apeh-t adószámra hivatkozva megnézte az ügyintéző, és azt mondta minden rendben van törölve van, minden bevallás rendben, nem egyéni vállalkozó, és kissé mintha hülyének nézne  - ő nem tudja hogy én mit látok, honnan veszem ezt a törzsi nyilvántartást, de ő ilyet nem lát. Hát ez van....

Ismét megnéztem akkor ev. a nyilvántartásban.

nagyne_karola

Vissza: Egyéni vállalkozók