Szia! Ha ez un. zártvégű pld-ul.... akkor a megvásárláskor közvetlenül annyi önerőt fizetett, amennyit (mondjuk amennyit kellett, s annak nem kellett elérni a számla teljes ÁFA összegét, mint a korábbi években..) , tehát beállíthatta levonható ÁFA-ként a beszerzés (teljesítés) hónapjában..
De több helyen találkoztam olyan leírással... sőt ezzel a problémával én is foglaloztam itt a fórumon is, mert nekem meg ingatlan lízingem lett volna, ami t.esz.beszerzésnek, azaz a lizingbeadónál termékértékesítésnek minősülő ügylet lett volna.... , hogy van jelentősége annak a lízing idő (futamidő) alatt, hogy az egyes "lízing" részleteket megfizetem-e időben...
Sajnos hirtelenjében nem találom, hol foglalkoztunk ezzel, főleg annak értelmezésével, hogy akkor mi a francot jelent a gyakorlati ÁFA bevallás szempontjából, ha adott havi részletet nem fizetem meg időre, ráaadásul mit jelent az időre... szűken a határidős napot, de mi van ha a határidős napon nem fizetem meg az adott havit, de megfizetem három nappal később és még ugyanabban a hónapban, mi van ha 3 napot kések, de a késedelmes megfizetés má a következő hónap... a cég az meg havi bevalló..
De úgy emlékszem, hogy a törvényi egyéb hivatkozásokat összevágtam magamnak, megpróbálom megkeresni, lett-e valami vége ennek a részlet határidőnek.... Mert nekem szerencsémra, a cégnek ugyan hátrányára, de nem lett semmi az ingatlan lízingből így később már nem firtattam a dolgot.. Ha találok valamit még beteszem.....Üdv.