Adófórum

Adózási és számviteli információk

0908 hiba - APEH szerint nem

Elektronikus bevallás

HozzászólásSzerző: Merinosz » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Levél szövege:

Sziasztok!

Ezt már nem hiszem el.... az alábbi hibabejelentést tettem az APEH felé a 0908AM-el kapcsolatban...

Tisztelt Adóhatóság!

Könyveloként szeretném felhívni figyelmüket az alábbi programhibára...
Az egyik cégem 0908 Web Startos nyomtatvány kitöltésénél semmiféle  hibalistát nem adott az ellenörzés illetve a nyomtatás elött.
Ugyanakkor a "elektrónikus feladásnál" az alábbi hibát írta ki:

--- 0908M 0908M ..............(adószám)

Hiba : a nyomtatvány Lap: 0908-09, Sorszám: 0, Dinamikus lap száma: 1,
 Belso azonosító=feor520, Import azonosító=14339, Közös azonosító=14339 
mezojében Felsofokú tanintézeti tanár, oktató (pl. egyetemi, foiskolai 
tanár, docens, tanársegéd) nem írható bele a mezobe. pl. túl hosszú 
szöveg, nem megfelelo karakter.

Mivel a FEOR-ban létezik ez az elnevezés és a program alkotja a szöveget, 
feltételezem, hogy ez programozás javítását igényli.

Erre ezt a választ kaptam..... 

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy az Ön által jelzett hiba belso tesztelésünk során a  2410, 2421, 2422, 2429 FEOR számokkal nem jelentkezett. Kérjük  szíveskedjen ellenorizni, hogy a legfrissebb verziójú keretprogramot 
(1.1.6), illetve nyomtatványt (2.0) használja-e (AbevJava alsó sáv, bal  oldalon lévo jelzések).

Üdvözlettel:
Adó- és Pénzügyi Ellenorzési Hivatal
Közép-magyarországi Regionális Igazgatósága
Tájékoztatási Foosztály

Mivel az  könyvelők érdeke, és az enyém is hogy mindíg jó legyen a bevallás, minden reggel az APEH honlappal kezdek, hogy a legfrissebb verzióval legyen kitöltve a bevallás. Visszaítam nekik, hogy a fent leírt verzió van a gépemen, és akkor sem jó, de erre még nem reagáltak....

Nem tudom valaki közületek járt már így, hogy ilyen hibaüzenetet kapot. És ebben az a szép, hogy a kitöltött nyomtatványt még el sem lehet menteni... 

Mindenkinek nyugalmas bevallástöltögetést

Marcsi

Merinosz

HozzászólásSzerző: tepimail » pén. jan. 30, 2009 8:44 am

Szia Marcsi! Én is kaptam már ilyen üzenetet az adózóm házszámánál. 105-107, így szól a ház számozása, amikor beírtam jött az üzenet túl "hosszú szöveg, nem megfelelő karakter". Egy percig sem izgattam magam, annyi karaktert töröltem le, hogy ne legyen üzenet. Csak azt tudom tanácsolni ha tudsz törölj ki belőle néhány karaktert és menj tovább, úgy sem tudod bebizonyítani az APEH illetékesének amit ő nem lát.

üdv:tepimail

tepimail

HozzászólásSzerző: Merinosz » pén. jan. 30, 2009 8:59 am

Szia tepimmail!

Ebben csak az a szép, hogy ebbe a részben nem lehet javítani, mert maga generálja a szöveget...

Ugyanakkor ebben a bevallásban csak a 20 órát fogadja el részmunkaidősnek, a 30-at nem, de ezt megoldottam, nem foglalkoztam vele... csak figyelmeztet, hogy nem 6 óras hanem csak 4 órás napi munka... Röhej..:(

Bosszantó, hogy tőlünk precizitást, pontosságot várnak el, ugyanakkor egymás után jönnek tőlük a hibás nyomtatványok, főleg ebben az időszakban, amikor egy könyvelőnek az idő megfizethetetlen....

Ja: most töltöttem le a 0843-as Webstartos nyomtatványt, de ha megnyitom az új bevalláskészitőt, ott nem látni. Ezek szerint halucináltam, amikor töltöttem.... Sebaj, van mindenre idő....

Üdv

Marcsi

Merinosz

HozzászólásSzerző: M.Éva » pén. jan. 30, 2009 11:08 am

Hála a jó Istennek,ilyenem nincs.(Igaz, más még lehet)

Azt nem értem, ha a Te hibaüzidben   Belso azonosító=feor520, Import azonosító=14339, Közös azonosító=14339 szerepel,

akkor miért " belso tesztelésünk során a  2410, 2421, 2422, 2429 FEOR számokkal nem jelentkezett." választ adták?

Éva

M.Éva

HozzászólásSzerző: Merinosz » pén. jan. 30, 2009 11:21 am

Igen ezt..

Tisztelt Adóhivatal!
Mindíg folyamatos frissités alatt áll a programjuk, illetve a nyomtatványuk
és az 1.1.6 és 2.0 bizonylat alapján írta ki a hibát a program (kék jelzés).
különben nem írtam volna Önöknek.

Merinosz

HozzászólásSzerző: olahneedit » pén. jan. 30, 2009 12:21 pm

Szia Marcsi!

Amikor letöltöttem a 0843-ast, még csak exés volt. Most megnéztem, Webstartban még mindig csak az aktív sugója van. Szerintem ezt még csak a régi Abev-es keretprogrammal lehet kitölteni.

Üdv: Edit

olahneedit

HozzászólásSzerző: katonaa@ks.hu » hétf. feb. 02, 2009 11:50 am

Sziasztok. Nekem Startosok és közcélú foglalkoztatottak kapcsán küld indokolatlan hiaüzeneteket a 0908. Ezek a következők: 

-          0908M, 676. sor „c” oszlopának kitöltésekor: Ha közcélú foglalkoztatáshoz kapcsolódó kedvezmény alapja (676c) kitöltött, akkor kell lenni azonos alkmin. sorszámú [0908-10]-es lapnak ahol a társadalombiztosítási járulék alapja nagyobb vagy egyenlő a közcélú foglalkoztatás kedvezmény alapjánál. Hiba: A két mező értéke ki van töltve és megegyezik a nyomtatványon.

-          0908M, 682. sor „c” oszlopának kitöltésekor: A közcélú foglalkoztatáshoz kapcsolódó természetbeni egészségbiztosítási járulékkedvezmény  (682c) az alap (676c) 2,25%-a ( ||-3). Hiba: Az érték pontosan az alap 2,25%-a.

-          0908M, 677. sor „c” oszlopának kitöltésekor: Ha a közcélú  munkavégzés keretében teljes munkaidőben foglalkoztatott személy számított tételes eho kötelezettsége kitöltött (677c) , akkor kell lenni azonos alkmin. sorszámú 0908-09-es lapnak, ahol a teljes foglalkoztatás időtartam (524. sor) kitöltött. Hiba: A két mező értéke megfelelően ki van töltve.

-          0908M, 617. sor „c” oszlopának kitöltésekor: kitölti az abev beolvasáskor a 615-ös sor „a” oszlopát (magánszemélyt terhelő egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás (15%) alapja), az alap értéke helyes, a 617. sor „c” oszlopának        értéke is helyes, mégis hibát kapok az ellenőrzés folyamán. Hiba: Nem megfelelő a nyugdíjjárulék (3,9%) értéke.

-          0908M, 647. sor „c” oszlopának kitöltésekor: Hiba: 524. sorban nem adtam meg a teljes munkaidős foglalkoztatás adatait. A hiba nem valós, mert kitölti a program az adatokat. (Ellenőrizni kellene a többi START típus és a részmunkaidősök esetén is)

Az APEH felé mail-ben továbbítottam, de válasz még nem érkezett, javított verzió még nem jelent meg.

Üdv: Ági

katonaa@ks.hu

HozzászólásSzerző: katonaa@ks.hu » hétf. feb. 02, 2009 11:50 am

Sziasztok. Nekem Startosok és közcélú foglalkoztatottak kapcsán küld indokolatlan hiaüzeneteket a 0908. Ezek a következők: 

-          0908M, 676. sor „c” oszlopának kitöltésekor: Ha közcélú foglalkoztatáshoz kapcsolódó kedvezmény alapja (676c) kitöltött, akkor kell lenni azonos alkmin. sorszámú [0908-10]-es lapnak ahol a társadalombiztosítási járulék alapja nagyobb vagy egyenlő a közcélú foglalkoztatás kedvezmény alapjánál. Hiba: A két mező értéke ki van töltve és megegyezik a nyomtatványon.

-          0908M, 682. sor „c” oszlopának kitöltésekor: A közcélú foglalkoztatáshoz kapcsolódó természetbeni egészségbiztosítási járulékkedvezmény  (682c) az alap (676c) 2,25%-a ( ||-3). Hiba: Az érték pontosan az alap 2,25%-a.

-          0908M, 677. sor „c” oszlopának kitöltésekor: Ha a közcélú  munkavégzés keretében teljes munkaidőben foglalkoztatott személy számított tételes eho kötelezettsége kitöltött (677c) , akkor kell lenni azonos alkmin. sorszámú 0908-09-es lapnak, ahol a teljes foglalkoztatás időtartam (524. sor) kitöltött. Hiba: A két mező értéke megfelelően ki van töltve.

-          0908M, 617. sor „c” oszlopának kitöltésekor: kitölti az abev beolvasáskor a 615-ös sor „a” oszlopát (magánszemélyt terhelő egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás (15%) alapja), az alap értéke helyes, a 617. sor „c” oszlopának        értéke is helyes, mégis hibát kapok az ellenőrzés folyamán. Hiba: Nem megfelelő a nyugdíjjárulék (3,9%) értéke.

-          0908M, 647. sor „c” oszlopának kitöltésekor: Hiba: 524. sorban nem adtam meg a teljes munkaidős foglalkoztatás adatait. A hiba nem valós, mert kitölti a program az adatokat. (Ellenőrizni kellene a többi START típus és a részmunkaidősök esetén is)

Az APEH felé mail-ben továbbítottam, de válasz még nem érkezett, javított verzió még nem jelent meg.

Üdv: Ági

katonaa@ks.hu

HozzászólásSzerző: gyorkosolga » kedd feb. 03, 2009 6:46 am

.

gyorkosolga

HozzászólásSzerző: Gyongyi81 » szer. feb. 04, 2009 9:04 pm

Sziasztok!

Segítsetek légyszíves, hogy a webstartos 0908-ast hogyan kell összerendelni, mert nekem ez most nem megy. Köszönöm a segítségeteket. Gyöngyi

Gyongyi81

Következő

Vissza: Elektronikus bevallás