Adófórum

Adózási és számviteli információk

Különadó - 0853

Adatszolgáltatás

Különadó - 0853

HozzászólásSzerző: brachna » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Kedves Fórumozók!

Abban szeretnék segítséget kérni, hogy amennyiben veszteséggel zártam a 2008. évet, de bejelöltem, hogy a nyereség minimum után adózok, akkor kell-e 14%-os ehot fizetnem?  Másik kérdésem: amennyiben 2007. évben veszteséges volt a vállalkozás, de tavaly hatalmas nyereséget tudhat be, akkor a 2007. évi veszteséget le lehet-e vonni ebből a nyereségból?

Segítő válaszaitoket köszönöm előre is. Pál

brachna

Különadó - 0853

HozzászólásSzerző: adotanacs » vas. feb. 01, 2009 7:59 pm

Szia! Akkor most veszteséges vagy nyereséges volt a vállalkozás? Vagy két különböző vállalkozásra irányul a kérdésed?

l./ Tehát ha veszteséges a vállalkozás, akkor nincs osztalékalap, ami után EHO-t kell fizetni, attól függetlenül hogy a min. nyereség után adózol. 

2./ Ha  a 2007.évi veszteség továbbvihető volt és azt a 753 bevalláson jelölted, akkor az a 2008,évi nyereséggel szemben elszámolható.

A főcimben különadót említesz, de kérdést nem tettél fel ezzel kapcsolatban.  Üdv. Ani

adotanacs

Különadó - 0853

HozzászólásSzerző: brachna » hétf. feb. 02, 2009 6:11 am

Kedves Ani!

Először is, köszönöm a segítő választ. Másodszor, két különböző dologról van szó. Harmadszor, elnézést, de a fáradtságtól véletlenül rossz kérdés címet írtam. Negyedszer, köszönetem jeléül küldöm a pontakat kedves Ani.  Üdvözlettel. Pál

brachna

Vissza: Adatszolgáltatás