Adófórum

Adózási és számviteli információk

abevből e-mailen küldés?

Adatszolgáltatás

abevből e-mailen küldés?

HozzászólásSzerző: mátéedit » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Lehet az ABEV-ból az elkészített nyomtatványokat e-mailen továbbküldeni? Ügyfeleimne jó lenne időnként, ha el tudnám így küldeni, főleg az SZJA bevallásokra gondolok. Még nem jöttem rá, de bizos lehet. Érdekelne a 2006-os Abev verzó is.

Segítségeteket előre is köszönöm

Edit.

mátéedit

abevből e-mailen küldés?

HozzászólásSzerző: 3HInfo » kedd jan. 27, 2009 9:42 am

Szia Edit!

Azt hogy konkrétan át lehet-e küldeni azt nem tudom, de ha van pdf nyomtatód (ingyenes le lehet tölteni) akkor pdf formátumban ki tudod nyomtatni (kicsit nagyon lassabb mint a sima nyomtatás és oldalanként meg kell adni a file nevet) és utána már csatolt file-ban simán elmegy.

Én legalábbis még a tavalyit is így küldözgettem el mindenkinek. Elmenthető, bármikor előhívható és újra kinyomtatható.

üdv

Tica

3HInfo

abevből e-mailen küldés?

HozzászólásSzerző: cetragu1 » kedd jan. 27, 2009 2:01 pm

Sziasztok! Én is Tica módszerét javasolnám azzal a kiegészítéssel, hogy a pdf-nek nem kell oldalanként megadni a file nevet. Amikorkiválasztod a pdf nyomtatót a nyomtatók közül (free pdf-el keress rá a neten) akkor ha az első oldalt kinyomtatta, választhatod a "hozzáadás előzőhöz" menüpontot, és nyomtatod a következőt, Mikor az utsó oldal nyomtatás is megvan, akkor kell elmenteni más néven a filét, akkor 1db pdf-et kapsz, ami mondjuk 10 oldalas (ha annyi a szja bevallásod). Kicsit bonyinak hangzik, de gyakorlatban elég egyszerű :-)

Üdv: Erzsi

cetragu1

abevből e-mailen küldés?

HozzászólásSzerző: mátéedit » szer. jan. 28, 2009 6:28 am

Köszönöm a gyors válaszotokat. Tényleg egy kicsit bonyinak hangzik, megpróbálkozom vele. További jó  munkát kívánok.

Edit

mátéedit

abevből e-mailen küldés?

HozzászólásSzerző: garbo50 » szer. jan. 28, 2009 6:52 am

Szia Edit!

Ennél szerintem egyszerűbb az ha a titkosítatlan (abev2006) könyvtárból csatolod egy email-hez a páciens xml file-t. A páciensnek csak annyit kell tennie, hogy letölti az abeves keretprogramot, majd a file menüből kiválasztja az xml file megtekintése funkciót megkeresi hova tette a küldött nyomtatványt (megadja az útvonalat) ok gomb és már ott a nyomtatvány nyomtatható is.

Gondolom ez a java-val is müködik, ezt nem próbáltam még.

Üdv.

garbo50

abevből e-mailen küldés?

HozzászólásSzerző: barbi050410 » szer. jan. 28, 2009 2:09 pm

Sziasztok,

én az abev2006/adat könyvtárban levő .dat kiterjesztésű fájlt szoktam csatolni az emilhez, akinek küldöm ugyanabba az adat nevű könytárba menti le és az abeves keretprogramban már meg is tudja nyitni.

Üdv.

barbi050410

Vissza: Adatszolgáltatás