Adófórum

Adózási és számviteli információk

Teáorok bejelentése a könyvelőké

Elektronikus bevallás

HozzászólásSzerző: adotanacs » kedd jan. 27, 2009 9:23 pm

Erzsi én nem küldtem senkinek ilyet, mert mindenki kicserélte a vállalkozói igazolványát. Most a 958-on kell közölnie  annak, akinek nem tudták átfordítani, mivel az az első bevallás. Társaságom pedig nekem nincs. Nem jól tudom? Ani 

adotanacs

HozzászólásSzerző: Napraforgó » kedd jan. 27, 2009 9:44 pm

Szia Ani!

Te biztosan jobban tudod, én is az ev-re gondoltam. Nálam is mindenki kicserélte DE:::! én ezenek küldtem küldtem el a T101E-t.  (vagy ezeknek át tudták "fordítani"... mármint az okmányiroda...???)

Vagy ez esetben nem kell az APEH-hoz bejelenteni?  már semmit sem értek.... Üdv.

Napraforgó

HozzászólásSzerző: adotanacs » kedd jan. 27, 2009 10:05 pm

Látod Te magadnak keresed a munkát!!!!Az APEH honlapján is ott volt hogy nem kell annak, aki kicserélte a váll. igazolványát, és mindent át tudtak fordítani. . A társaságoknál van ilyen TEÁOR mizéria.
adotanacs

HozzászólásSzerző: adotanacs » kedd jan. 27, 2009 10:18 pm

Egyébként nem jól emlékeztem a T101E-n kell a bejelentést megtenni, csak a 858 bevallással egyidőben, mert az az első bevallás. Ani,.
adotanacs

HozzászólásSzerző: erdoapolas » kedd jan. 27, 2009 11:45 pm

Sziasztok!

Tehát, annak az egyéni vállalkozónak akinek még alkalmazottja sincs, lecserélték az okmányirodában a vállalkozói igazolványát, neki nem kell semmit tennie, nem kell küldeni a bejelentést. Ahogy Ani írja, elég a 858-on majd az első bevalláskor közölni. Jól értelmezem? Marcsi

erdoapolas

HozzászólásSzerző: viragmarta60 » szer. jan. 28, 2009 2:52 am

Sziasztok!

Lekértem az egyéni vállalkozóknak a törzsadatát, aki kicseréltette a vállalkozói igazolványát valóban lecserélték a kódokat, viszont van olyan akinek valami oknál fogva a régi kódját nem törölték, ezeket minden vállalkozónak saját magának kell megtenni, töröltetni amennyiben az új  vállalkozói igazolványában nincs benne (hogy miért maradt ott az ok ismeretlen számomra).

A társaságoknál is hasonló a helyzet ott, az új cégbíróságra bejelentett tevékenység már 08-as teáorral jelenik meg, viszont a törölt adatokat nem jelentette át a cégbíróság, így azokat töröltetni kell.

Az egyéni vállalkozó aki vállalkozásán kívül magánszemélyként is végez valamilyen tevékenységet és nem tudták hivatalból átfordítani, azok rendületlenül ott vannak a törzsben a régi TEÁOR számmal.

Üdv: Márti

viragmarta60

Előző

Vissza: Elektronikus bevallás