Szia!
Az ügyfeled példányánál nincs meg? Vagy APEH-tól kérsz jövedelemigazolást. Gondolom a jövedelemre kíváncsi a bank - nem az nyugtára. Azt csak a kérdéses 53-as benyújtását igazolja.
Üdv: P.Zsuzsa
Szia Zsuzsa! Sajnos nincs meg. Kinyomtattam a benyujtott 53-as bevallást, aláirta a vállalkozó, de a banknak ez nem elég. Ezért kérik az nyugtát, vagy egy igazolást arról, hogy feldolgozták. Orsi
Szia!
Én ügyfelem is éppen most intézett hitelkérelmet, de itt a hitelintézet nem fogadta el az én nyugtámat, sem az általam kinyomtatott bevallást, hanem az APEH-től kellett kérnem bevallás hiteles másolatot az 53-as bevallásról /ott ki kell tölteni egy kérelem nyomtatványt / aminek oldalanként 100 Ft. az illetéke, de elképzelhető, hogy nem minden hitelintézet ezt a példát követi.
Üdv. Maya
A hitelről jut eszembe:
Ismerős mikrohitel plusz nevű kedvező kisváll. hitelt szeretett volna felvenni egy hitelközvetítőn keresztül, egy kis markolót szeretett volna venni, amit teljes egészében ebből a hitelből vett volna meg a fedezet, meg az új ill a régi gépek. A hitelkérelem kb 20 oldalas dokumentum, előzmény több évre, következmény több évre, a gép értékbecslése, 2 oldalas üzleti terv, kettő évre visszamenő adóbevallás, piaci helyzet értékelés, megrendelés állomány részletes leírás, igazolványok, képesítések ...
Másodszori nekifutásra meglett minden. Mennek a jóemberhez, átnézte, és mondta, hogy tök jó, de ő nem ér rá vigyék el az XY bankba ahol evvel foglalkoznak. OK minden szuper, bementek a bankba ott is minden szupi minden irat megvan. Igen, DE a kért hitelnek csak kétharmadát tudják adni, azt is csak csöpögtetve utólag.
A közvetítőnek ez volt az első ilyen hitele, és hát nem tudott mindent az általa kínált áruról. Kicsit ciki, mert azt ígérte, hogy persze meglesz a hitel. Szegény ismerős hoppon maradt, de ha ezt tudta volna akkor bele sem kezd.... Se hitel, se gép, csak a nagy kopp, és kb 30e Ft minusz.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 21 vendég