Adófórum

Adózási és számviteli információk

Átalányadózó - szakképzési

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: mats » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Kedves Fórumtársak!

Van egy átalányadós fodrász ügyfelem, aki 2 főalkalmazottat foglalkoztat. 2006. , 2007. és 2008. I. félévében is beküldtek részére szakképzési bevallást, aminek nem nulla volt az összege, és be is fizette a vállalkozó. Kérdésem: rosszul tudom, hogy az átalányadózónak nem kell fizetnie szakképzésit, mert az át.adóval ezt is "megfizeti"? És ha jóltudom, ez már 2006-ban is így volt. Ha így van, akkor hogyan tudnám az előző 2,5 évet rendbe tenni? Önellenőrzéssel? És melyik nyomtatványon, a mostanin, vagy az akkor használtakon? Előre is köszönöm a segítséget. Üdv. T. Kata

mats

HozzászólásSzerző: valterjozsefne » pén. jan. 23, 2009 8:48 am

Szia ! Jól tudod az átalányadózónak nem kell fizetni és vallani szakképzési hozzájárulást. Ezért önnellenőrzéssel lehet rendezni. Azt kell megnézni, hogy a korábbi 2006-ba, ha jól emlékszem 0619-en, 2007-ben 0701, vagy 0703? , meg kell nézni melyiken vallották. Sajnos nem tudom fejből melyik nyomtatványon lehet önellenőrizni, de hátha jelentkezik valaki, aki fejből tudja. Mária
valterjozsefne

HozzászólásSzerző: valterjozsefne » pén. jan. 23, 2009 11:11 am

Szia! Megnéztem, a 0731-en lehet önellenőrizni. Mária
valterjozsefne

HozzászólásSzerző: kovalkata » pén. jan. 23, 2009 12:02 pm

Szisztok!

Ez most nekem új. Ha az alkalmazottjai után meg kell fizetnie az adót, járulékokat, akkor miért éppen a szakképzésit nem kell? Miért pont az váltja ki az átalány adó? Kérlek Mária, ha tudsz valami törvényi hivatkozást erre, mert ezen most nagyon meglepődtem. Igaz, most csak olyan átalányosom van, akinek nincs alkalmazottja, de azért jobb tisztában lenni vele.

Üdv. Kata

kovalkata

HozzászólásSzerző: valterjozsefne » pén. jan. 23, 2009 1:00 pm

Szia Kata!

2003. évi LXXXVI. törvény

a szakképzési hozzájárulásról és a képzés fejlesztésének támogatásáról

(3) Annak a hozzájárulásra kötelezettnek, aki adófizetési kötelezettségének átalányadó megfizetésével tesz eleget (a továbbiakban: átalányadózó), szakképzési hozzájárulás tekintetében e törvény alapján nem keletkezik bevallási és elszámolási kötelezettsége, fizetési kötelezettségét az átalányadó megfizetésével teljesíti.

Mária

valterjozsefne

HozzászólásSzerző: kovalkata » pén. jan. 23, 2009 1:09 pm

Mária, köszönöm szépen! Kata
kovalkata

Vissza: Adatszolgáltatás