Az lenne a kérdésem cégautó adóval kapcsolatban,
hogy Evás Bt-nek aki csak bevételi nyílvántartást vezet annak is fizetnie kell ? Ugy hallottam csak az EV kapott felmentést ez alól
Köszi
Az lenne a kérdésem cégautó adóval kapcsolatban,
hogy Evás Bt-nek aki csak bevételi nyílvántartást vezet annak is fizetnie kell ? Ugy hallottam csak az EV kapott felmentést ez alól
Köszi
Hali!
Ha egyéni vállalkozó és költséget számol el az autóra, mindegy, hogy a tevékenységi eszköze vagy sem. fizetnie kell!
szerintem!
Hali!
Ha egyéni vállalkozó és költséget számol el az autóra, mindegy, hogy a tevékenységi eszköze vagy sem. fizetnie kell!
szerintem!
Sziasztok!
Sokat lehetett arról is hallani, hogy a béreket 2009-től csak átutalással lehet rendezni, készpénzzel nem. Erről melyik törvény rendelkezik? (mert nem találom). Ez a szabály csak a munkaviszonyra vagy a megbízási jogviszonyra is vonatkozik?
Köszi
Csaba
Csaba!
Nekem nincs tudomásom arról, hogy ez életbe lépett volna.
Csaba!
A készpénzfizetés korlátozását az Art. szabályozza, ha jól emlékszem, a 172. § (20) bekezdése. Csak bankszámlanyitásra kötelezett felek között j9het szóba, márpedig a munkavállaló nem kötelezett bankszámla nyitására, és a nettó munkabér is ritkán éri el a havi 250 ezret sajnos...
Andulka
Rendben, köszönöm az infót!
Úgy láttam, az még nem került fel, hogy 2009-től minden olyan vállalkozásnak is kell járulékbevallást tennie, akinek nincsen járulékköteles kifizetése. Egyszóval minden hónap 12-ig be kell küldeni 08-ast, akár nullásan is! Evás Bt-k, egyéb jogi személyélyek figyelem, ez rátok is vonatkozik!
Csaba
Sziasztok!
EGy kérdésem lenne. tudnátok abban segíteni, hogy az étkezési jegyek kiszállításának áfáját mióta nem lehet visszaigényelni?
Köszönöm!!
Andi
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 55 vendég