Sziasztok!
Segítsetek légyszives!Ki tudja, hogyan kell most kiszámítani a csomagolás K" diját! E2"?
Egységesen fügetlenűl a csomagolóanyagtól 3,60ft/db?
Vagy hogyan kell?2009-ben a VPOP még nem tud felvilágosítást adni!
köszi SOS
Zsuzsa
Sziasztok!
Segítsetek légyszives!Ki tudja, hogyan kell most kiszámítani a csomagolás K" diját! E2"?
Egységesen fügetlenűl a csomagolóanyagtól 3,60ft/db?
Vagy hogyan kell?2009-ben a VPOP még nem tud felvilágosítást adni!
köszi SOS
Zsuzsa
Szia Zsuzsa!
A vámhatóság honlapján megtalálod a Magyar Közlöny szövegét, ahol a módosítások megjelentek és még egy másik tájékoztatót is ahol leírják, hogy mire kell figyelni még. Pl. reklámtáskáknál az E2 is bejön. Én ott az E2 kereskedelmi csomagolásra 3,50 Ft/db díjtételt láttam. Túlságosan nem mélyedtem még bele, mivel úgy néz ki, hogy éves bevalló leszek. Ha elolvasod, biztosan választ kapsz a kérdéseidre.
Üdv: Rózsa
Bocs, a reklámtáskáknál E1-ről van szó, és még azt is írja, hogy nem zárult le, mert valakik szerint vérehajthatatlan, és még vhr. módosítása nem kész.
Már én is kérdeztem a VPOP-t és azt mondták meg kell várni a végrehajtási nyilatkozatot.
köszi További jó munkát mindenkinek és ha valaki tud pontosabb infót írjon!
Szia Rózsa!
Az éves bevallóknak tudomásom szerint negyedévente (havi bontásban) kell termékdíjat bevallani, tehát 2009 ben először április 20-ig (január-február-márciusról)
Üdv: Virág
Szia Virág!
A Kt. 3. §. (8) bek-ét módosítja a 2008. évi LXIX. tv. Ezzel hatályon kívül kerül, hogy az éves bevallók negyedévenként nyújtják be termékdíj bevallásukat. Csak kizárólag az Art. ide vonatkozó rendelkezésére utal. Ez sokunknak jó, nekem legalább is.
B.U É K!
Rózsa
Sziasztok!
Segítségeteket kérem. Van egy kereskedő egyéni vállalkozó, akinek van egy 10nm-es kis üzlethelyisége Városban.
2008.01.11-ére van egy számlája, amelyen vett
szemetes zsákot 100 db 1 kg
zacskó 1000 db 3.9 kg
Zacskó 1200 db 2,04 kg
Húspapír 2 csomag 5 kg
A számlán van egy pecsét " A számlán szereplő csomagolóeszközök környezetvédelmi termékdíj kötelesek". A számla össz értéke Bruttó 6000 Ft.
Próbáltam az interneten keresgélni, hogy a VPOP-nál mit kéne intézni. De belefáradtam.
Azt szeretném kérdezni, hogyha ezt a kis mennyiséget be kell vlalani -e, mi a határideje, a KT08 -nál milyen kódokat kell használnom bevallásnál, hova kell elküldenem a VPIP, GL01 igénylőlapot. HOgy tudom elektronikusan elküldeni.
Szóval teljesen új vagyok a témában.
Köszönöm Mária
Szia Mária!
Az első teendő a GLN szám igénylése. Ezt megteheted interneten a www.gs1hu.org honlapon regisztráció után, ha olyan e-mail számot tudsz adni, amit ők elfogadnak. Ha nem, akkor az igénylőlapot kell kitölteni, elküldeni.
Ha ez megvan, akkor letöltöd www.vam.gov.hu honlapról (dokumentumok) a VPID igénylő lapot, kitöltöd, elküldöd a Vámhatóság Regionális Ellenőrzési Központjához. Ha netán jövedéki terméket forgalmaz a bolt, akkor ennek kell lennie, az használható a termékdíjhoz is.
Ha mindez megvan, letöltöd a vámhatóság honlapjáról a 2009. évi bejelentésekhez szükséges programot, (bejke 09 exe) a BJ1 lapon kell bejelenteni, hogy milyen termékdíjra vagy kötelezett. Az útmutató segít A honlap alsó részén találod, miután a belépés után kiválasztottad az elektronikus nyomtatványok linket (kék színű).
Ha az egyéb adók tekintetében éves bevalló vagy, akkor 2009-től a termékdíjat is évi bevallóként teljesítheted, így erre van időd bőven. Ha netán havi , akkor már nem annyira.
Egyelőre ennyit az induláshoz.
Jó munkát!
Üdv.
Szia Markne!
Nagyon köszönöm, sokat segítettél!
Mária
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 19 vendég