.
Sziasztok! Köszönöm az osztalék ehora a válaszokat. Sajnos még nincs hvgém, ugyan kaptam az értesítést mér megjelent, de még itt hatvan kiliméterre nem érkezett meg. A közlönyben pedig folyamatosan oda-vissza kell olvasni , fontos lenne tudni, de fontos lenne feltölteni is, no meg eredményeket számolni.
Üdv: Márti
Sziasztok!
174. Magyar Közlöny letölthető innen:
http://www.magyarkozlony.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/MK08174.pdf
Kati
Ma voltam én is előadáson, de egyszerűen nem fér a fejembe, hogy az egyéni vállalkozó cégautó adó megfizetése nélkül nem számolhat el egy forint költséget sem. Jól értettem?
Klári
Sziasztok,
Az egyéni vállalkozók kapcsán sajna sikerült egy igencsak durva cégautós szabályt elfogadni. Költséget csak akkor számolhatsz el, ha (i) megfizeted a cégautó adót és (ii) a költség üzemi célú használattal kapcsolatosan merül fel. Ehhez persze kell az útnyilvántartás vezetése is. Továbbá écs-t is csak átalányban számolhatsz el. Ha ezt összeveted a társasági adóalanyokra vonatkozó szabályokkal (minden költséget elszámolhat, a magáncélú használat adómentes TJ és útnyilvántarást se kell vezetni), akkor látszik igazán, hogy mennyire hátrányosra sikerült az új szabály az EV-knek. Korábban az szja tv. 70. § EV-re és tao alanyra egyaránt ugyan úgy működött. A PM-es előadó különösebbeb indokolni sem akarta (tudta), hogy ez most miért sikerült eltérőre.
Tamás
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 69 vendég