Sziasztok!
Szerintem is drágább lenne, jobban jár, ha nem számol el rá költséget. Üdv: Böbe
Sziasztok!
Az 500 km-es útátalány esetén is lesz cégautóadó.
KÉTSZERES ADÓZTATÁS KIZÁRÁSA: a törvény lehetővé teszi a gépjárműadó levonását a cégautóadóból azon hónapokban, amikor a cégautóadó és a gépjárműadó utáni kötelezettség egyaránt fennállt :) Üdv.: Margit
A gépjárműadó levonását, ahhoz a feltételhez köti, hogy be legyen fizetve !
KJ
Sziasztok!
Én gyenge vagyok EVA-ban, de az EVA-s nem számol el költséget, azt sem lehet tudni, hogy használ-e autót- nem?(bevételi-s)
Mondhatja, hogy nem használ és nincsen cégautó adó!
Vagy nem így van?
Éva
Az evás egyéni vállalkozóknak nem kell fizetni cégautó adót éppen amiatt, hogy ő nem számol el ktget. Viszont evás társaságnak kell, a tv. szövege szerint cégautó adót fizetni kell azon személygk-k után, ami nem magánszemély tulajdonában van. Tehát nem csak annak, aki költséget számol el rá.
Üdv: Böbe
Kösz Böbe, így már értem!!
Üdv:Éva
Sziasztok !
Nálam már beindúlt az eladási láz.........
Akinek lejárt a deminimis határideje, az most eladja a cégautót, hogy ne kelljen fizetni adót(Eva-bevételi nyilvántartás).
Eddig arról szólt az Eva, hogy nincs cégautó adó ! A telefon se legyen a Társaság nevén !
Üdv: Judit
Szia Judit!
Ez várható volt, éppen ezt mondtam továbbképzésen is, hogy most nagyon sok kis cég eladja a cégautót magánszemélynek (tagjának). Költséget nem számol el rá (papíron), kiveszi úgyis a pénzt. Ahogy eddig se fizettek osztalékot, és ott volt elvileg a pénz a házipénztárban. Csak most más módot talál rá (egyéb, nem üa. számla). Szerintem, de hát én mindig csak rosszat feltételezek...
Üdv: Böbe
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég