Sziasztok!
Teljesen belekeveredtem egy 0808-as módosításba, aki tud kérem segítsen! Egy cég egyik alkalmazottjának számomra ismeretlen okból 2 hónapban rossz nyugdíjpénztár megjelöléssel ment be a 0808-asa. Próbáltam helyrehozni, de már annyira belekevewredtem, hogy nem tudom hol tartok. Ez ilyenkor helyesbítés vagy önellenőrzés? Csak azt a személyt kell beküldeni, akié rossz, vagy mindenkiét újra? Melyik azonosítóra kell hivatkoznom, az eredeti bavalláséra vag az első elutasítóban szereplőére, Vagy ez a kettő ugyanaz? Ezt meg se néztem. Többféleképpen próbálkoztam, sorban jönnek vissza az elutasítások.
Van egy másik esetem is, abban ugyan nem én hibáztam, de nekem kell helyrehoznom... Egy dolgozó nem találta a nyugdíjpénztári belépését igazoló nyomtatványát, a belépése előtt évekig nem volt munkahelye se, ezért bemondása alapján kaptam meg az ügyintézőtől a nyugdíjpénztári tagságát. Az illető most kitalálta, hogy át akar lépni máshova... ekkor derült ki, hogy nem is tag sehol... A bevallások meg már vagy másfél éve rosszul mentek be, amit most helyre kellene tenni. Mi lenne ennek a legegyszerűbb módja? Minden hónapot önrevízióznom kell? És ha igen, akkor mindenkit be kell küldeni újra vagy csak az érintett személyt?
Előre is nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!