Adófórum

Adózási és számviteli információk

Körny.véd-i termékdíj sokadszor

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: SzTimi1 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Előre elnézést, ha volt már erről szó, én nem találom a választ arra, hogy a műanyag szatyor, ill. a műanyag tányérok, evőeszközök után hogyan kell megfizetni a környezetvédelmi termékdíjat. Segítsetek nekem ebben legyetek szívesek!

Timi

SzTimi1

HozzászólásSzerző: adotanacs » pén. nov. 28, 2008 11:08 am

Szia! Azt nem írod, hogy már be vagytok-e jelentkezve a VPOP felé. Ha nem, akkor ezeket a csomagolóeszközöket vásárolhatod olyan helyről, aki már megfizette utána a termékdíjat, a számlán a jogszabálynak megfelelően fel is tünteti ezt. A müa kanál,kés,villa nem csom. eszköz, az után nincs termékdij. Ha olyan helyről vásárolod, aki nem fizeti meg utána a termékdijat, akkor neked kell, de akkor adóalanynak is be kell jelentkezned. . A müa szatyor után 10Ft/db, ha a mérete 3liternél nagyob. O-3literig 3Ft/db. Ide tartoznak a kisebb müa zacskók is. A müa tányérok után sulyalapu a termékdij, 36Ft/kg. Bővitsd ki a kérdésed, akkor válaszolunk mi is részletesebben. /bejelentkeztél-e, nincs-e esetleg coca-cola termék is stb/ Üdv. Ani
adotanacs

HozzászólásSzerző: SzTimi1 » pén. nov. 28, 2008 1:33 pm

Szia Ani!

Igen, be vagyunk jelentkezve, és a Coca-Colas palackok bevallása is rendben van, van belőlük jó néhány, napi 100-200 között, öröm nyilvántartani :) Mostmár akkor a szatyrot és a tányérokat is értem, köszönöm szépen.

SzTimi1

HozzászólásSzerző: adotanacs » pén. nov. 28, 2008 1:38 pm

Szia Timi! De azt tudod hogy a coca cola az K dijtételes és az a beszerzéskor összes  db termékdíjköteles, mig a tányér, szatyor stb a fogyásnak megfelelően. Üdv. Ani
adotanacs

Vissza: Adatszolgáltatás