Szia Mária!
Először is induljunk ki abból, hogy a levendula illatosító megnevezés mit is takarhat. Az én feltételezésem szerint a szárított gyógynövény kis ruhazacskóban csomagolva, tehát nincs feldolgozva, csak szárítva.
Akkor most nézzük az általad emlitett szja és általam említett két tv-i helyet,
áfa részlet: 8. Különféle magvak, ipari és gyógynövények
Szaporítóanyag ipari növényekhez 1201, 1202
1204-től 1207-ig,
1209-ből,
1210-ből,
1211 90-ből,
1212 91,
1212 99 80-ból,
1213,
1401 90-ből,
1403 00,
2401 10,
2401 20,
5301 10,
5302 10
Szja-ból: 16.Ipari növények:
- komlótoboz és lupulin,
- növény és növényrész, ha az illatszer-, gyógyszer-, növényvédőszer- és hasonló iparban alapanyaga (angelikagyökér és -mag, anyarozs, bazsalikom, birsmag, bojtorján, borágófű, csillagvirág-hagyma, diólevél, fehér és fekete üröm, fekete bodza, fenyőrügy, galangagyökér, gyermekláncfű, gyűszűvirág, hársfavirág és -levél, hunyor, imola, izsóp, kamillavirág, kökörcsin, macskagyökér, mákgubó, maszlag, menta, morzsika, nadragulya, nőszirom, orvosi pemetefű, ökörfark-kóró, papsajt, rozmaring, rózsaszirom, rutalevél, sártök, szagos müge, szárcsagyökér, tárnics, útifű, vadmajoranna, vasfű, veronikafű, vidrafű, zsálya stb.), hazai gyógynövények 1210 ; 1211-ből
Szerintem mindkettőben szerepel. Akkor tovább bővítve a kört, amennyiben a számlázó őstermelésként ezekre a tevékenységekre ( ennek TEÁOR számát meg kellett jelölni a 101-esen és az őstermelői ig.ban is) kapott felhatalmazást akkor ez őstermelői tevékenység.
Persze mint említettem szerintem, ettől még lehet hogy rossz a következtetésem, ezért valóban jó lenne ha perfekt őstermeléssel foglakozó kollegák reagálnának a kérdésre.
Üdv.Jutka