Adófórum

Adózási és számviteli információk

AMK lemaradt - 0808 bevallás

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: brachna » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Jó estét Fórumozók!

Segítséget kérek a következő probléma megoldásához: beadtam a 0808 bevallást. De beküldés után szólt a vállalkozó, hogy bocsi, plusz még 2 fő AMK-s van. Kérdésem: hogyan javítsam ki még 12-ig ezt a hibát. A helyesen közölt személyi adatokat is újra fel kell tüntetnem || a kimaradt AMK-sok adatai? Ez helyesbítésnek minősül? Előre is köszönöm a segítségeteket. Üdv. és további szép estét, Pál

brachna

HozzászólásSzerző: adotanacs » hétf. nov. 10, 2008 8:42 pm

Szia! Kitöltöd a két AM-esről az M-es lapot, összerendeled egy A lappal, jelölöd hogy helyesbítés, tehát csak ez a két fő szerepel a helyesbítő bevallásban.  12-ig nem tudod helyesbíteni, csak akkor ha már látod a folyószámlán hogy az eredeti bevallást  feldolgozták. Nekem szinte minden hónapban kiderül ilyesmi. Üdv. Ani
adotanacs

HozzászólásSzerző: Kardos.Judit » kedd nov. 11, 2008 9:23 am

Szia !

Anival egyetértve, ezt a hibát csak a bevallási határidő letelte után, 13-án javíthatod. A két személyről kell csak a 0808M-es lap és összerendelni a 0808A-val. Minden bevalláson be kell jelölni a helyesbítés tényét (X). Mivel adófizetési kötelezettség nem keletkezett, ez helyesbítésnek minősűl. Nekem is gyakori az ilyen eset sajna........

Üdv: Judit

Kardos.Judit

HozzászólásSzerző: brachna » kedd nov. 11, 2008 9:41 am

Kedves Judit és Ani!

Köszönöm a gyors segítséget. Üdvözletem és további szép napot kívánok, Pál

brachna

Vissza: Adatszolgáltatás