Adófórum

Adózási és számviteli információk

Coca-Cola környezetvédelmi

Egyéni vállalkozók

HozzászólásSzerző: markne » kedd nov. 04, 2008 2:51 pm

Szia!

Bizony, jól tudod, el kell küldeni a bejelentőlapot, és a bevallást negyedévenként.

Üdv.

markne

HozzászólásSzerző: adotanacs » kedd nov. 04, 2008 2:56 pm

Szia Zsuzsa! Ha kötelezett vagy, nincs annak jelentősége, hogy ezer Ft alatt van a kötelezettség, bevallást akkor is kell küldeni. Az első bevallásnál én is elkövettem azt a hibát, hogy nem havonta, hanem negyedéves göngyölítéssel vallottam be a kötelezettséget. Pl. ha okt.hó 855Ft, nov.hó 1200Ft, dec.hó 920Ft, akkor a negyedéves kötelezettségként 1e Ft.lesz /én 3eFt-nak gondoltam/ Tehát bevallást adni kell, suly,db szám stb feltüntetésével, csak ahol a negyedéves  ezer Ft-os kerekítést vanaz lesz O. Bocs ha ilyen konyhanyelven fogalmaztam, de sokat bajlódtam én is vele. Üdv. Ani
adotanacs

HozzászólásSzerző: kutacska » kedd nov. 04, 2008 3:02 pm

Ettől tartottam. Persze, nem mintha fizettetni akarnék a vállalkozóval, de azért ez így még bosszantóbb, csomó munka mire tételenként kihámozom, nyilvántartás, bevallás, és akkor ráadásul még a sok 0-t kell vallania. Személy szerint jobban örültem volna, ha legalább van értelme annak, hogy csinálni kell ezt a sok mindent. Nálunk minden hónapban 999Ft alatt van, tehát mind 0 lesz. Köszi mindkettőtöknek. Zsuzsa
kutacska

Előző

Vissza: Egyéni vállalkozók