Sziasztok!
Volt már valakinek ellenőrzése az ügyben, hogy a dolgozók után nem a 2szeres minimálbér után fizetett?
Ha igen, mit készítsek??? Mit néztek?
Hajni
Sziasztok!
Volt már valakinek ellenőrzése az ügyben, hogy a dolgozók után nem a 2szeres minimálbér után fizetett?
Ha igen, mit készítsek??? Mit néztek?
Hajni
Szia Hajni!
Nem volt nekem még.De jó lenne tudni, hogy ki és mit akar ellenőrizni.
De nem értettél félre valamit? A dolgozók utáni járulék fizetés alapja a kifizetett munkabér, ami persze lehet a minimálbér kétszerese de nem törvényszerű.
Tudtommal a főállású egyéni vállalkozó minimum járulék alapja a minimálbér kétszerese.
Üdv. Ibi
Szia!
Nekem nem volt, de ebben a régióban alacsonyak a bérek.
Szia!
Nekem volt. Amit én tudok benne segíteni:
Az ellenőrzés Eu-s "előírás". Semmi mást nem néztek, csak ami elő van nekik írva - de azt nagyon.
Hol tudnám megnézni, mi van nekik előírva?
A pénzkezelésiről és a többiről szó sem volt! Ezeket is készítsem össze?
Amikor felhívtak, azt mondták, január-március havi ellenőrzés lesz a minimálbér 2szerese alatti dolgozók miatt. Kérdeztem, hogy mit készítsek össze, azt a választ kaptam, hogy a bérlapokat, jelenlétiket, munkaszerződéseket, bérkifizetési bizonylatokat, könyvelésből a fők. kartonokat. Kijönnek a céghez, és megnézik.
Pénzkezelésiről, egyéb ellenőrzésről szó sem volt.
Még soha nem volt Apeh ellenőrzésem. Ez egy 200 fős cég, januártól könyvelem, 2 hete csinálom a bérszámfejtését...
Tételesen minden dolgozót ellenőriztek, vagy szúrópróbaszerűen egy-egy dolgozót?
Szia!
Nekem holnap lesz, akkor okosabb leszek. Nálam sincs megfizetve a 138.000,- ft után a járulék, igaz nem is minimálbéren vannak. Én nyomtattam a vizsgált hónap bérösszesitőjéből, könyvelési kartonjaiból (ami a bérre vonatkozik), főkönyvi kivonatot, bérkartonokat, bérjegyzékeket, munkaszerződéseket, alkalmisok nyilvántartását ha van, és kérték hogy vigyük a 0808M lapokat is. Ugy tudom összevetik a bérjegyzékeket, bérkartonokat, az M-es lapokkal, és a munkaszerződésekkel. Ja és fokozottan nézik az ügyvezetőket, hogy tagi jogviszonyos vagy munkaszrződéses, és hogy ez egyezik-e a társasági szerződésben foglaltakkal.
Szia Hajni!
Nekem konkrétan mondták a pénzkezelési-t. Nézni azokat nézték amit leírtam, csak a márciust és nálam minden dolgozót (9 fő) meg tudtak nézni, tekintettel a létszámra.
Másoktól hallottam: a természetbeni juttatásokkal sokat foglalkoznak és ahogy nbubba is írja, kiemelten nézik a tagi jogviszonyt. A főkönyvi kartonokat összevetik a bevallásokkal, a bérkartonokkal. (én lehúztam a kartonokat is októberig), jelenleti ívek, munkaidő elszámolás, munkaszerződések, dolgozók bejelentése és nekem nem volt megbízásom, adószámos magánszemélyem, munkábajárásom - de rákérdeztek, nyilakoztattak. A program nagjából az, amit leírtam, mert egy többoldalas előre nyomtatott, az ellenőrzési pontokat tartalmazó séma szerint ellenőriztek - nálam.
Többet sajnos nem tudok mondani. Egyébként rendesek, ha "rend van" nincs gond - nyugi.
Üdv: P.Zsuzsa
Tagi jogviszony nincs, és mindenki be van jelentve. Elvileg rend van. A gyakorlatot majd meglátjuk.
Még aggódom egy kicsit, de köszönöm a gyors válaszokat. Csütörtökig nem zárom le a témát, majd megírom, mit néztek nálunk. Úgy látszik, most ez az ellenőrzés a "trend".
Hajni
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 28 vendég