A védőitalra vonatkozó hatályos jogszabályok közül kiemelendő a munkavédelemről szóló törvény, mely kimondja, hogy:
A munkahelyiségben a munkavállalók létszámát, a tevékenység jellegét és a veszélyforrásokat figyelembe véve elegendő mennyiségű és minőségű, egészséget nem károsító levegőt és klímát kell biztosítani. [1993. évi XCIII. törvény 33. § (1)]
Ha az (1) bekezdésben előírt levegő vagy klíma biztosítása műszakilag megoldhatatlan, a munkavállalók egészségének megóvása érdekében szervezési intézkedéseket kell tenni, egyéni védőeszközt alkalmazni, illetőleg védőitalt juttatni. [1993. évi XCIII. törvény 33. § (2)]
A szabadtéri munkahelyen - a munkavégzés jellegének és a munkakörülményeknek megfelelő műszaki megoldásokkal, munkaszervezéssel, egyéni védelemmel, melegedési lehetőséggel, védőitallal - gondoskodni kell a munkavállalók időjárás elleni védelméről [1993. évi XCIII. törvény 34. §]
Ugyancsak az Mvt. mondja ki azt is, hogy a munkavállaló jogosult megkövetelni a munkáltatójától a munkavégzéshez munkavédelmi szempontból szükséges felszerelések, munka- és védőeszközök, az előírt védőital, valamint tisztálkodószerek és tisztálkodási lehetőség biztosítását [Mvt. 61. § c) pont].
Néhány, a védőitalra vonatkozó jogszabály:
- A munkahelyek munkavédelmi követelményeinek minimális szintjéről szóló 3/2002. (II.8.) SzCsM-EüM együttes rendelet. E rendelet 7. §-ának (10) bekezdése szerint, ha munkahelyi klíma zárttéri és szabadtéri munkahelyen a 24 °C (K) EH értéket meghaladja, a munkavállalók részére igény szerint, de legalább félóránként védőitalt kell biztosítani. A folyadékveszteséget általában 14-16°C hőmérsékletű ivóvízzel kell pótolni. E célra alkalmas azonos hőmérsékletű ízesített, alkoholmentes ital is, amelynek cukortartalma az ital 4 súlyszázalékát nem haladja meg, vagy amely mesterséges édesítőszerrel ízesített.
- Az építési munkahelyeken és az építési folyamatok során megvalósítandó minimális munkavédelmi követelményekről szóló 4/2002. (II.20.) SzCsM-EüM együttes rendelet. E rendelet 4. számú melléklete, Általános követelmények fejezetének 7. pontja szabályozza - a rendeletben meghatározott munkahelyeken - a védőital-juttatás feltételeit.
- Az egészséget nem veszélyeztető munkavégzés és munkakörülmények általános egészségügyi követelményeiről szóló 25/1996. (IVIII.28.) NM-rendelet szerint:
Ha a munkahelyi klíma zárttéri és szabadtéri munkahelyeken a 240 oC(K) EH értéket meghaladja, a munkavállalók részére igény szerint, de legalább félóránként védőitalt kell biztosítani. A folyadékveszteséget általában 14-16 °C hőmérsékletű ivóvízzel kell pótolni. E célra alkalmas azonos hőmérsékletű ízesített, alkoholmentes ital is, amelynek cukortartalma az ital 4 súlyszázalékát nem haladja meg, vagy amely mesterséges édesítőszerrel ízesített. [25/1996. (IVIII.28.) NM-rendelet (3)]
A hidegnek minősülő munkahelyen a munkavállalók részére +50 °C hőmérsékletű teát kell kiszolgáltatni. A tea ízesítéséhez a (9) bekezdésben előírtak figyelembevételével cukrot, illetve édesítőszert kell biztosítani. [25/1996. (IVIII.28.) NM-rendelet (4)]
A védőital és a tea elfogyasztásához legalább a dolgozók létszámát elérő mennyiségben, személyenként és egyéni használatra kiadott ivópoharakról kell gondoskodni. A védőital, valamint a tea készítése, tárolása, kiszolgálása a közegészségügyi követelmények betartása mellett történhet. [25/1996. (IVIII.28.) NM-rendelet (5)]
- A Környezetvédelmi Minisztérium Munkavédelmi Szabályzatáról szóló 4/2000. (K.Ésrt.8.) KöM utasítás 5. számú melléklete is rendelkezik a védőital juttatásának rendjéről.
Az előző szabályok alapján a munkáltató joga, ugyanakkor felelőssége is eldönteni, hogy kik számára biztosítja a védőitalt.