Közeleg az este, jön az álmodozás ?
Bocs a kérdezőtől, de ha fáradtak vagyunk akkor jön a virágnyelv. Szerencsére csak mi értjük............
Szép Estét Nellynek is: Judit
Közeleg az este, jön az álmodozás ?
Bocs a kérdezőtől, de ha fáradtak vagyunk akkor jön a virágnyelv. Szerencsére csak mi értjük............
Szép Estét Nellynek is: Judit
Köszi!
Neked is jó éjszakát!
A fiúk már felsorakoztak. Délután kikocsikáztam magam, úgyhogy már fitt vagyok. Egy kis tornagyakorlat sosem árt! De remélem Kata nem akarja elcsábítani őket tőlem, én már tegnap stipi-stopiztam a kocsimosókat!
Neked is jó éjt Kata!
Üdv.Nelly
Na jó átgondoltam Kata! Az egyiket kiválaszthatod, de az autót akkor sem adom! Neked van quadod!
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat! Hogy eloszlassam a kétségeket befektetési okai vannak (így kedvezőbben kamatozik a pénze)! :-) Lehet, hogy kicsit nehéz felfogású vagyok, de így a végére elvesztettem a fonalat... akkor most kell neki illetéket fizetni vagy sem....
Köszönöm a válszokat! És akkor már én is üdvözlöm a kocsimosó fiúkat! Bár lehet most tök hülyeséget írtam, mert nem is azt jelenti amit ténylegesen jelent...?! Na mindegy! :-)
Sziasztok: Zsuzsi
Szia Zsuzsi!
Nem fizet utána illetéket, mert mint írtam saját magát nem tudja nem tudja megajándékozni, és saját maga javára lemondani sem tud róla.
Kata írta, tőkebetét, egyéb eredménybe nem számító bevétel. ha leköti, és kamatot kap,akkor a kamat adóalapba beszámító bevétel.
A tőkebetétetről nyilvántartást kell vezetni.
Azt írod, így jobban jár, ha a vállalkozói bankszámlán köti le. Azonban ha a vállalkozás nyereséges, és még ez is növeli az adóalpot, lehet, hogy év végén a kamatjövedelemből a vállalkozói jövedelemadó, a vállalkozói osztalékalapot terhelő adó, és a %-os EHO megfizetése után annyi sem marad neki belőle, mintha mint magánszemély köti le. A vállalkozói bankszámlán lekötött összeg utáni kamatot, csak úgy "simán " nem veheti ki, Ha jövedelmet vesz ki, akkor azután járulékot kell fizetnie.
Ha a tőkebetét egészét, vagy egy részét veszi ki, az adóalapba nem számító kiadás lesz. Ez után nem kell sem szja-t, sem pedig járulékot fizetnie. Az analitikában a tőkebetét változásait ajánlatos vezetni.
esetleg azon felül, hogy megkérdezik tőle, hogy honnan volt 6 milliója (de mint írod, ezt írod tudja igazolni), még azt tudom elképzelni, hogy felteszik ezt a kérdést, egyáltalán miért tette be a pénzt, ha nem volt mínuszos a pénztár.
Tehát meg kell vizsgálni, hogy egyáltalán megéri ez a macera.
A fiúknak átadjuk az üdvözletet.
Üdv:Nelly
Szia Zsuzsi!
Szerintem ennél kimerítőbben ahogy Nelly összefoglalta az egészet egy kupacba, már nem lehet összegezni. Illetékfizetési kötelezettsége nem keletkezik. A vállalkozói betétet a bevallásban szerepeltetni nem kell, de analitikát mindenképp kell szerintem vezetni róla, mert ha mondjuk a következő évben van 1M Ft felvétel a bankból, arra rákérdeznek mi volt, hát a vállalkozói betét visszafizetése, ami se nem adó, se nem járulék köteles, és ez analitikával alátámasztottan igazolni kell, hogy azt valóban nem jövedelemként vette ki.
Üdv. Kata
Szia Nelly!
Ezek a fiúk így együtt mutatnak jól, nem szeretném szétválasztani őket :-))) De azért szívesen megnézném quadmosás közben is a látványt :-)))
Üdv. Kata
Sziasztok !
Egyetértek az előttem szóló lányokkal ,nem tartom jó ötletnek a betétet.
Ha simán bankba teszi , akkor bumm, fizet kamatadót 20 %
Vállalkozásnál a kamat bevétel lesz. Ennek adója 16+4 %=20 %
A fennmaradó 80% összeg után még fizet 35+14 % osztalékadót, akkor mi marad ?
Ha leköltségeli a bevételt, akkor nincs adó. Kezedben a döntés, ezt ki kell számítani.
Kipróbálnám a quadot, még fiúk nélkűl is. Nekem csak Honda motorom van, de azt imádom. Kár , hogy 1 személyes.....
Üdv: Judit
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég