Sziasztok!
A következőben szeretném a segítségeteket kérni:
a régi számlatömböket meddig lehetett felhasználni? Valamint tudnátok nekem olyan oldalt mutatni, ahol ezt feketén-fehéren le van írva?
Segítségeteket köszönöm.
Üdv. Magdi
Sziasztok!
A következőben szeretném a segítségeteket kérni:
a régi számlatömböket meddig lehetett felhasználni? Valamint tudnátok nekem olyan oldalt mutatni, ahol ezt feketén-fehéren le van írva?
Segítségeteket köszönöm.
Üdv. Magdi
Szia!
A 2007. január 1-től életbe lépett változás értelmében a nyomtatványok gyártóinak az APEH-tól kell kérniük a sorszámintervallumot a szigorú számadású nyomtatványok gyártásához. 2008. január 1-től kizárólag a 2007. január 1. után legyártott, már az új sorszámintervallummal ellátott számla- és nyugtatömbök használhatók.
Még a régi szabályok szerint 2006. december 31-ig legyártott számla- és nyugtatömböket 2007. első félévében, június 30-ig forgalomba lehetett hozni, de július 1-től már csak a 2007-ben gyártott tömbök forgalmazhatók.
A megvett régi bizonylatokat a vevők 2007. december 31-ig még használhatják, azt követően azonban akkor is le kell zárni őket, ha még tartalmaznak kitöltetlen lapokat. A lezárt számla- és nyugtatömböket kidobni azonban nem szabad, mert a bizonylat- megőrzési kötelezettség ezekre is vonatkozik.
2008-tól a régi formátumú számozással ellátott számla- és nyugtatömbök érvénytelenek, tehát vevőként sem lehet elfogadni őket, mert ÁFA levonási jogra sem jogosítják a vevőt.
A 2008-ban használható, kiadott sorszámintervallumok megtalálhatók az APEH honlapján az Adatbázisok lekérdezése menüpont alatt.
http://www.apeh.hu/regiok/kozepmagyarorszag/aktualis/szlatomb.html
Üdv:Nelly
Itt lehet lekérdezni az érvényes sorszám intervallumokat:
Szia Ildi!
Én is kaptam régi formátumu számlát igaz még januárban. Visszavittem az eredetit és kértem helyette jót.
Szerintem ez jó megoldás lenne most is a teljesítés és a fizetési határidő marad a régi, a számla kiállítása amikor vette a jó tömböt. Szja szerint a teljesítés számít, költség szerint pedig a kifizetés teljesítése, tehát az ÁFA bevallást nem érinti csak az alapbizonylat változik.
De várom mások véleményét is, ugyan több gondom nem volt, de érdekelne.
Üdv. Ibi.
Szia Ildi!
Értem! Amit most írok csak ötlet, én sem vagyok biztos benne.
A régi számlatömbbe leminuszolod a számlaszámra hivatkozva.
Az új számlát a régi teljesítési és fizetési határidővel a rossz számlaszámra hivatkozva kiállítod és mindkét eredetit elküldöd nekik.
Most mennem kell majd holnap megnézem mit szólsz hozzá.
Üdv Ibi
Tedd azt, ami Ibi javasolt.
Egyébként Neked nem a számla adattartalmát kell módosítanod, hanem számlát kell kiállítanod. Ugyanis a régi számlatömbben kiállított számla nem számla.
Vagy szerezd vissza, és adj helyette egy másikat, már jó számlatömbből, vagy állíts ki a régi számlatömbben egy mínuszost, és az újban egy pluszost, és mindkettőt juttasd el a vevőhöz.
Az meg milyen hülyeség, hogy "titkos" cég? Áfa- és számviteli jogszabályok rájuk is vonatkoznak.
Zsuzsa
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 13 vendég