Szia!
Nem. Belépsz a z ügyfélkapun, név jelszó. Ekkor megjelenik: Ön xy néven jelentkezett be. Közvetlenül ez alatt találod. Adatok módosítása. Itt át tudod írni az emailcímet. Mást nem tudsz módosítani. Alul a zöld ablakban a REGISZTRÁCIÓS ADATOK MÓDOSÍTÁSA, ne felejtsd elfogadtatni!
De ellenőrizd utána vissza egy új belépéssel, hogy módosult, e mert én egyszer jártam úgy, hogy a 3. próbálkozásra jegyezte meg (persze lehet, hogy én bénáztam el!!!).
Üdv:Nelly
Sziasztok! Szia Nelly!
Az APEH-nál nem kell átjelenteni a változást?
Köszi: P.Zsuzsa
Szia Zsuzsa!
Én eddig egyszer sem jelentettem, egyébként milyen nyomtatványon?
a sajátomat már a maival együtt 3-szor változtattam, és megkapom az értesítőket. Cégekét is változtattam, ők regisztráltak, de az én címemre jön emil.
Nem tudom. Most készülök én is a változtatásra mind a saját, mind az általam regisztrált cégeknél -ezért kérdezem. Valahol egyszer mintha azt hallottam volna, hogy be kell jelenteni az APEH-ba is.
Zsuzsa
Megnéztem mosta nyomtatványt (180), de csak ennyit ír:
"Adatlap „D” része
Változás bejelentése
Abban az esetben, ha az Adatlapot a bejelentő/képviselő változásbejelentésként nyújtja be, akkor ezt akódkockában „X”-szel kell jelölni. Az Adatlap ebben az esetben kizárólag elektronikus úton nyújtható be.
Változás bejelentése („D” rész):
Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a bejelentő/képviselő ugyanezen az Adatlapon tudja bejelenteni az államiadóhatósághoz korábban – első ízben papíralapon – már benyújtott Adatlapon bejelentett képviseleti jogosultságban, valamint az Adatlapon feltüntetett, a képviseleti jogosultság terjedelmét nem érintő
ELEKTRONIKUS ÚTON JELENTHETI BE!
A bejelentő/képviselő változásbejelentő Adatlapot tehát csak akkor nyújthat be, ha az adóhatósághozkorábban papíralapú Adatlapon már tett írásos bejelentést, továbbá képviselőként csak arra az általaképviselt adózóra vonatkozóan jelenthet be változást, akit/amelyet az Adatlapon korábban írásban már
bejelentett."
Nekem ebből nem derül ki semmi. Én nem jelentem.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég