Azt szeretném megkérdezni a már eddig nekem segítőktől, hogy a 0684A és M bizonylatokat, miután kitöltöttem és mielőtt elektronikus úton elküldöm, van-e valamilyen teendőm? Pl. Összerendezés? Ha igen, azt hogyan kell csinálni?
Köszönöm
Azt szeretném megkérdezni a már eddig nekem segítőktől, hogy a 0684A és M bizonylatokat, miután kitöltöttem és mielőtt elektronikus úton elküldöm, van-e valamilyen teendőm? Pl. Összerendezés? Ha igen, azt hogyan kell csinálni?
Köszönöm
Szia! Az ABEVben megnyitod a 06084A-t és az adatok fülben választod az összerendelést. Ott kiválasztod azokat a 06084M-es bevallást amit össze kell rendelni, és megnyomod a gombot. Ugyanitt csinálhatod vissza, ha valamit elrontottál.Ezekután a kapcsolat az ügyfélkapu fülben kijelölöd küldésre. Még ezt is törölni lehet, ugyanitt. Ezek után a bevallást úgy találod meg, hogy a nyomtatvány megnyitása menüpontban a küldésre megjelölt, vagy az elküldött státuszt kell kiválasztani, alapállapotban a módosítható bevallásokat mutatja csak. Sajnos arra még nem jöttem rá, hogy egy feleslegesen elmentett bevallást hogyan lehet a rendszerből törölni, ilyenkor átírom az adózó nevét rosszra, hogy még véletlenül se azt küldjem el.Az összerendelés után a 0684A-t ellenőrizd le, mert nem autómatikus a kitöltés!
Sziasztok!
Ha a 0684A össze is rendezi az M lapokat az adatokat neked kell az A lapon bevinned. Legalábbis nekem többszöri próbálkozásra sem vitte át az M lap adattartalmát. Vigyázni kell az adatok M-A megegyezőségére! Kerekítés miatt többször is át kellet néznem. A feleslegesen elmentett adatokat a fájlok törlésénél lehet megtenni.
Sziasztok!
A felesleges nyomtatványt úgy tudod kitörölni, hogy megnyitod a Program Files-t, utánna az Abev2006-ot, majd adat. Itt megkeresed az elrontott nyomtatványt és kitörlöd. Először én is féltem hozzányúlni. De ha figyelmes vagy nem tudod elrontani.
Üdv ketge
Én úgy szoktam törölni, hogy megnyitom az abev 2006- Adatok-Adatfile müveletek-Adatfile-ok törlése ezután megjelennek a kitöltött nyomtatványok, kétszer ráklikkelek a törlendő nyomtatványra, ekkor baloldalt mejelenik egy kis nyil és utána alul megnyomom a törlés gombot. Eddig nekem még igy sikerült törölnöm.
Üdv T.né
Köszi, ez sokkal egyszerűbb mint ahogy én csináltam eddig.
Üdv, ketge
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 69 vendég