Sziasztok !
Segítségeteket kérem az alábbi kérdésben:
A társasági adó alapját növeli azon beruházás, szellemi termék bekerülési értékéből az adózás előtti eredmény csökkentéseként a 7. § (1) bekezdés "zs" pontja alapján elszámolt összeg (egyéni cég jogutódjánál ideértve az egyéni vállalkozóként igénybe vett kisvállalkozói kedvezményt is) kétszerese,- amely beruházást, szellemi terméket, vagy amely beruházás alapján üzembe helyezett tárgyi eszközt az adózó az adózás előtti eredmény csökkentésének adóévét követő negyedik adóév végéig elidegenít (természetbeni juttatásként átad, értékesít, apportál, térítés nélkül átad, valamint pénzügyi lízing keretében, részletfizetéssel, halasztott fizetéssel átvett eszközt a szerződés szerinti feltételek teljesülésének meghiúsulása miatt visszaad), az elidegenítés adóévéről készített bevallásban,
Ügyfelem 2003 novemberben vásárolt egy személygépkocsit, amely után igénybevettük a kisvállalkozói kedvezményt. Szeretné most értékesíteni, de szerintem az adóév végéig (dec.31) ezt nem teheti "büntetlenűl".
Mivel olvastam egy szaklapban (nem nevezem meg) olyan állásfoglalást is , hogy ha nov.15-én vette, akkor a vétel évétől számított 4. év után nov.15-én büntetlenűl eladhatja, kiváncsi vagyok a ti véleményetekre.
Fontos az ügy. Ja és szerintetek mennyi a minimum amiért eladhatja ?
Köszönöm: Judit