Adófórum

Adózási és számviteli információk

Aszfaltozás könyvelése

Számlázás

Aszfaltozás könyvelése

HozzászólásSzerző: SZABOILDIKO » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok   !   Egy KfT  telephelyén az udvarrészt aszfaltozták aminek költsége 5.000.000.- Ft, hová könyveljem . Várnám segítségeteket  üdv.Ildikó
SZABOILDIKO

Aszfaltozás könyvelése

HozzászólásSzerző: Panni49 » kedd szept. 30, 2008 4:56 am

Szia! Nagyon szűkszavú vagy.Azt,hogy hova könyveld eldönti: Az ingatlan (telephely) saját tulajdon -e?,-Bérelt-e,-Aszfaltos volt e az udvar eredetileg?
1.Ha asztafaltos volt eredetileg,akkor  javításként költségként is el lehet számolni, persze ez attól is függ,hogy elbírja e az eredménye ezt az összeget.
2.Ha nem volt aszfaltos,akkor értéknövelőként rá aktíválnám az ingatlanra,és az éves értékcsökkenéssel csöpögtetném vissza.

Bérelt ingatlanra is el lehet számolni,attól függően hogy a szerződés hogy szól.Üdv.Panni

Panni49

Aszfaltozás könyvelése

HozzászólásSzerző: SZABOILDIKO » kedd szept. 30, 2008 10:33 am

Szia Panni  !   Ez a telephely saját tulajdon, új aszfaltozás, igen ahogy írod értéknövelőként rá aktiválom az ingatlanra és Écs-t számolok el utána.  Köszönöm a segítségedet . üdv. Ildikó
SZABOILDIKO

Aszfaltozás könyvelése

HozzászólásSzerző: tothkornelia69 » kedd szept. 30, 2008 8:42 pm

Sziasztok!

Bocsánat, hogy beleszólok (igaz lezártad a kérdést, habár pontok szempontjából nem igazán érdekel).

Számomra nem teljesen világos, milyen ingatlanra aktiváljátok?! Mert ha a telekre, akkor hogyan écséztek, ha pedig az üzem épületére (feltételezem van raktár, vagy épület) , azt azért nem tartom jó megoldásnak, mert teljesen más javítási, fenntartási munkákat igényel, mint egy épület. Én egy önálló beruházásként tartanám nyilván és aktiválnám (TAO 2.sz. melléklet, II.Építméyek-minden egyéb építmény 2%, vagy ha mg-i vállalkozás, üzemi út-5%).

Üdv:Nelly

tothkornelia69

Aszfaltozás könyvelése

HozzászólásSzerző: SZABOILDIKO » szer. okt. 01, 2008 3:12 pm

Nelly  !  Köszönöm szépen az észrevételedet, már több könyvelővel konzultálva erre jutottunk,ahogyan Írod önálló beruházásként kezeljük mint üzemi út. Üdv.Ildikó
SZABOILDIKO

Aszfaltozás könyvelése

HozzászólásSzerző: Panni49 » szer. okt. 01, 2008 3:50 pm

Szia Ildikó! Bocsánatodat kérem,hogy a válaszom alkalmával nem voltam elég alapos (nem jellemző rám),és figyelmen kívül hagytam azt a tényt,hogy mit aszfaltoznak.Nellynek teljes mértékben igaza van.Nem tudom,hogy hogy lehet a pontokat rendezni,(módosítani)mivel az Ő válasza egyértelműen jó.Nekem sem elsődleges cél a pontszerzés,úgy hogy ha másképp nem megy,felajánlom Neked a pontokat,válaszolj rá bármit,és elfogadom.Üdv.Panni 
Panni49

Aszfaltozás könyvelése

HozzászólásSzerző: bandhajon » vas. okt. 24, 2010 10:38 pm

sziasztok Penti Róbert vagyok aszfaltozo. már 10 éve vagyok a szakmába ha bárkinek kel aszfaltozni csak nyugotan forduljon hozzám.

itt a mobil számom.0630/489-45-45 

bandhajon

Aszfaltozás könyvelése

HozzászólásSzerző: Bakosné » hétf. okt. 25, 2010 4:38 am

Az apróhirdetések bal oldalon vannak. Ez a kérdések és feleletek helye.

Amúgy köszönjük.

Márti

Bakosné

Vissza: Számlázás