Sziasztok!
Kérdés, mindenkinek be kell küldeni a bejelentő lapot a nyugdijbiztositóba, ahhoz hogy benyujthassa a nyenyi lapot, vagy floppyt?
Sziasztok!
Kérdés, mindenkinek be kell küldeni a bejelentő lapot a nyugdijbiztositóba, ahhoz hogy benyujthassa a nyenyi lapot, vagy floppyt?
Szia Karola!
Pontosítds a kérdést! Ha 2007.évben elektronikusan küldted a nyenyit, ott a bejelentőn megjelőlted a 2008-as évet is, akkor nem kell másik bejelentőt küldeni.
Üdv.: Ica
2007. évben 1-5 személyes cégeknél, vállalkozóknál papíralapú nyomtatványon, ettől nagyobb cégeket floppyn adtam le. Ezeket természetesen megigényeltem -adatlap 2oo7. évre a nyugdijbiztosítási adatszolgáltatási kötlezettség teljesítéséhez - nevű nyomtatványon. Eddig nincs is semmi bajom.
De megjelent egy másik nyomtatvány is ( BEJELENTŐ LAP a nyugdijbiztositási adatszolgáltatás elektronikus ügyintézés keretében történő teljesítéséhez, valamint az adatszolgáltatás Art. 7. §. (1)-(2) és (5) bekezdés alkalmazásával papír alapon, illetőleg elektronikus úton (floppyn) történő teljesítéséhez )
ez a szép neve, a onyf. honlapról is letölthető, ill. aki határidőben nem küldték be a 2oo7.évi nyenyi adatszolgáltatást annak a felszólítás mellett automatikusan kiküldik.
A kitöltési útmutatóban is, és az ügyintézők szerint is mindenkinek kitöltve ezt az un. "regisztrációs"lapot be kell küldenie, függetlenül attól, hogy nem elektronikus ügyintézés keretében (internet) hanem elektronikus úton (floppyn) küldjük a jelentést.
Szia 2 nyár!
Nem elektronikusan küldtem a nyenyiket.
Szia Karola!
Amennyiben papír alapon ill. elektronikus /floppy/ úton küldöd be a nyenyi lapokat, úgy nem kell a
BEJELENTŐ lapot beküldeni, mivel ez csak az internetes ügyintézéshez szükséges.
Üdv.: Ica
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 28 vendég