Adófórum

Adózási és számviteli információk

Számlán eladó-vevő neve

Számlázás

Számlán eladó-vevő neve

HozzászólásSzerző: olahneedit » csüt. aug. 28, 2008 11:12 am

Mindannyiótoknak igaza van!

Csak pár adalék, eset, ami érthetőbbé teheti az eredeti problémát:

1. Amikor megnyílt a lehetőség az APEH honlapon ellenőrizni az adóalanyokat, csak úgy passzióból az egyik partnerem minden egyes bejövő számláját, szállítóját leellenőriztem. Hát bizony sok olyan volt, amit már említettetek is, elköltözött egy másik megyébe, da a bélyegző még a régi. Sőt olyan is akadt, aki nem vette észre, hogy az adószámát elírták a bélyegzőn.stb.

2. Amikor még volt egy papírboltom, ugyebár ott szigorú számadású nyomtatványokat is értékesítettünk, az alkalmazott pedig elkövette azt az oltári nagy hibát, hogy csak az eredeti számlára nyomta rá a vevő bélyegzőjét. Na-ná, hogy patáliát csaptam! Onnantól aláírattam mindegyikkel, hogy a vevő neve csakis tollal, nyomtatott nagybetűkkel, olvashatóan....anyagi felelősség terhe mellett!!!

Arra gondoltam, hogy a felvetett pletyka ízű probléma is valami hasonló helyről fakadhatott. (Hja, ha már a vevő vette a fáradságot, és elhozta a bélyegzőjét, azért azt is odabiggyesztettük valahová a számlán, a biztonság kedvéért.)

További szép napot: Edit

olahneedit

Számlán eladó-vevő neve

HozzászólásSzerző: micoka » hétf. szept. 01, 2008 9:27 pm

Sziasztok!

Hát azóta sem kaptam választ attól a cégtől. Ha mégis kapnék megírom, de úgy gondolom,hogy most már lezárom a kérdést.

A válaszokat pedig köszönöm.

Üdv.

micoka

Előző

Vissza: Számlázás