Adófórum

Adózási és számviteli információk

székhely változásának bejelentése

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: MonokiM » hétf. aug. 25, 2008 12:43 pm

Szia Lia!

Mi is változtattuk a székhelyet. Én nem jelentettem az apeh fele semmit. Ők írtak nekünk ennek kapcsán egy levelet, mert az adószámunk két utolsó számjegye megváltozott. Sőt a postafiók címünk megszünt, amelyre addig küldte az apeh a levelet és ezt az újat már az új székhelyre címezte (ez az új levélcím az új társasági szerződésben szerepelt). A cégbíróság bejelentése az apeh felé ezt is tartalmazta ezek szerint.

DE ebben a levélben írták, hogy ha a levelezési és iratőrzési címben változás van, akkor a T202-n ill. a T202T-n kell megtenni.

Én küldtem egy új 07T180-at, hogy az új székhelyű és adószámú cégnek továbbra is elektronikus úton bevallhassak. 10 nap múlva válaszoltak rá, hogy oké. Átjavítottam a törzsadatokat az abev2006-ban és kész.

Üdv.: Margit

MonokiM

HozzászólásSzerző: replia » hétf. aug. 25, 2008 1:20 pm

Szia Margit!

Ez érdekes, mert azt nem látom, hogy a 201T-n hol lehet beadni a levelezési cím változását....az a baj, hogy a telefonos ügyfélszolgálattal kapcsolatban már elég pesszimista vagyok.

Nálam a székhely nem változott, de nem jutott volna eszembe új 180-ast küldeni, ezt csak biztonságból tetted?

Nagyon köszönöm neked, hogy írtál! 

replia

HozzászólásSzerző: MonokiM » hétf. aug. 25, 2008 2:52 pm

Szia!

A 180-at biztos, ami biztos alapon küldtem be. De logikus is, hisz engem nem kötöttek össze az új adatokkal, mint bevallásküldőt. Válaszoltak is rá, hogy az új adatú céget bevallhatom. Nem azt írták, hogy minek írtam ezt.

Nekem a 202-t írták! Nem a 201-t.

MonokiM

HozzászólásSzerző: replia » hétf. aug. 25, 2008 3:03 pm

Ha pl. egy cégem evás lett és így megváltozott az adószáma, nem küldtem be új 180-ast és működött tovább is a dolog....de náluk kiszámíthatatlan, így érthető, ha az ember bebiztosítja magát, én egyszerűen nem is gondoltam rá akkor.

202-es nincs, csak 201-es, ez érdekes. Abban meg nincs. Annyira "egyértelmű" minden, amit írnak.

Azért köszönöm!

Lia 

replia

HozzászólásSzerző: MonokiM » kedd aug. 26, 2008 6:17 am

Szia Lia!

Ne haragudj! Nálunk 2007-ben volt a székhelyváltoztatás és valószínű akkor még 202 volt. Most utánnanéztem, de a 2007-nél nincs már ilyen a nyomtatványkitöltőnél. 2008-ban  201-nek hívják. (Fő a változatosság.) Végülis én nem küldtem be, ahogy ezt már írtam is. Tekintettel arra, hogy levelezési címet nem tartalmazott és a többi meg nem változott. Én úgy fogtam fel, hogy nem postafiókoznak, hanem a székhelyre küldik mindenkinek a leveleiket.

MonokiM

HozzászólásSzerző: replia » kedd aug. 26, 2008 6:47 am

Szia Margit!

Dehogy haragszom, ne viccelj, ez egy egymást segítő fórum...az utolsó mentsvárunk:)

Köszönöm mégegyszer, én sem küldök be nekik semmit!

Lia 

replia

Előző

Vissza: Adatszolgáltatás