Adófórum

Adózási és számviteli információk

NYENYI2007

Adatszolgáltatás

NYENYI2007

HozzászólásSzerző: Nagyapa » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok, segítsetek!

Tegnap kaptam egy flopy lemezt, pedig én papíralapú bevallást kértem, igaz tájékoztattak, hogy a papír alapú adatszolgáltatás az 10.000 Ft.

Azt viszont nem írták meg, hogy a lemezzel mit csináljak, talán vissza is kell küldeni, vagy csak azt az igazoló lapot, amivel együtt küldték a lemezt?

Többes jogviszonyos, főállásban 36 ó  ev vagyok, alkalmazottam nincs, 2007-ben bevételem nem volt.

Kérem segítsetek, mit tegyek, mert tavaly elfogadták a papírt is.

Köszönettel

Tibor

Nagyapa

NYENYI2007

HozzászólásSzerző: Panni49 » szomb. júl. 26, 2008 10:56 am

Szia! gondolom,hogy  vállalkozói kivéted,így járulékfizetési kötelezettséged sem volt,akkor nullásan kell beadni.

A kapott flopit feltöltöd (telepíted) a gépre.Ha lehet ne változtasd meg a telepítésnél a nevet.( ha telepíted,majd meglátod,hogy mire gondolok.

Ha a lemez telepítésével meg vagy akkor bezárod,és kijössz. Következő lépés, megnyitod a www.onyf.hu oldalt.

1.nyomtatványok és programok letöltése.-2.adatszolgáltatás (pirosan jelenik meg.)3.programok letöltése. 4.Windows alapú 2007.évi nyenyi program

megjelenik egy kisablak:kapcsolódó anyagok: .......... rákattintasz.

Ezáltal telepíted a nyenyi programot,ami megkeresi az általad telepített programot. Mostmár nincs más teendőd,mint az eredetileg általad feltelepített névvel megnyitod, és kitöltöd.A megnyitás után minden lépést a programból kell kiválasztani.Amelyik adatot ki szeretnél tölteni Pl.biztosítási idő,alap,járulék összege,, - TEÁOR szám,magánynyugdíjpénztár, a táblázat feletti F5,F4- ........el tudod megnyinyitni.

Igyekeztem világosan,követhetően leírni.Remélem sikerül

Üdv.Panni

Panni49

NYENYI2007

HozzászólásSzerző: viragmarta60 » szomb. júl. 26, 2008 4:49 pm

Sziasztok! Panni leírta a lépéseket, érdemes követni. Írtad: "

Többes jogviszonyos, főállásban 36 ó  ev vagyok, alkalmazottam nincs, 2007-ben bevételem nem volt."

Ebből ugyan nem egyértelmű , hogy hol vagy 36 órás, de a tagi jogviszonyosokat, aki nem főállású azt is és az egyéni vállalkozó saját magát is köteles nullás adattartalommal lejelenteni, tehát ha nem volt sem tagi jövedelem, sem vállalkozói kivét, akkor is nullásan be kell küldeni.

Az számomra új, hogy a papír alapú adatszolgáltatás 10.000 Ft-ba kerülne, eddig még lehetett papírt is kérni, 2008-tól már valószínűleg nem, mert netes adatszolgáltatást terveznek mindenkire nézve, de biztos lesz akkor is kivétel. A büntetés az lehetett 10000 Ft-tól kezdődő,ha nem küldtük be.

Üdv: Márti

viragmarta60

NYENYI2007

HozzászólásSzerző: Napraforgó » vas. júl. 27, 2008 7:49 pm

Szia Tibor!

Az előttem szólók leíták, hogyan töltsd ki.

DE: én is KÉRTEM és KAPTAM papíralapú bevallási lehetőséget a NYENYI-re, NULLÁS bevallás esetén "INGYEN". Lehet hogy az Adatlap  "megjegyzés" rovatba nem írtad be hogy: "*járulékköteles bevételem nem volt, *alkalmazott foglalkoztatottam  nem volt..."   Én ezt a szöveget ilyen esetekben be szoktam írni.

Talán ha fölhívod a megyei Nyudíjbiztosítási  Igazgatóságot, akkor adnak papíralapúra lehetőséget. Bács-Kiskun megyében nagyon készségesek és segítőkészek. Egy próbát megér nálad is ...  Üdv:Napraforgó

Napraforgó

NYENYI2007

HozzászólásSzerző: bartane76 » hétf. júl. 28, 2008 5:51 am

Sziasztok!

Elnézést, hogy nem külön témaként vetem fel a kérdésem, de pont ide illik.

Kicsit késve készítek néhány nyenyi lapot 2007-re. Most először floppyn. Az elsőt sikeresen kitöltöttem. De a második lemezról az adatokat hogyan tudom a nyenyi programba bevarázsolni?

Biztosan pofon egyszerű, de nekem nem sikerül.

Köszönöm!

Üdv. Zsuzsa

bartane76

NYENYI2007

HozzászólásSzerző: viragmarta60 » hétf. júl. 28, 2008 6:12 am

Szia Zsuzsa! Amikor telepíted a NYenyi floppyt, akkor a NYE07 útvanalat kibővíted NYE0701, Nye0702 stb és így külön könyvtár lesz. Üdv: Márti
viragmarta60

Vissza: Adatszolgáltatás