Adófórum

Adózási és számviteli információk

Kell-e külön számlatömb?

Számlázás

Kell-e külön számlatömb?

HozzászólásSzerző: Christell » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy egy egyéni vállalkozónak, aki EURO-ban is számláz, kell-e az EURO-s bevételeinek külön számlatömb? Vagy kiállíthatja az eddigi forintos számlatömbjében is a szlát?

Köszi: Christell

Christell

Kell-e külön számlatömb?

HozzászólásSzerző: hvanna » hétf. júl. 14, 2008 11:36 am

T.Christell  !

Az euróban történő számlázáshoz szükségtelen másik számlatömb alkalmazása. Folytonosság és a követhetőség fontos.

A könyvelés miatt sem lenne jó, igy könnnyebben tudod követni az teljesítések időbeni érkezését ( szla sorszáma ).

üdv: hvanna 

hvanna

Kell-e külön számlatömb?

HozzászólásSzerző: Kardos.Judit » csüt. júl. 24, 2008 8:52 am

Szia !

Természetesen kezdheted külön számlatömbben, ha így neked jobb és elkülönűl a külföldi értékesítésed. Könyvelőprogramomnál az Eurós számlákat külön csoportként kellett menyitni, mert a program így tudja kezelni és elválasztani a Ft-tól, illetve fontban is külön számlacsoportot kell nyitni.Ne felejtsd el a szigorú számadású nyilvántartást !

Üdv: Judit

Kardos.Judit

Kell-e külön számlatömb?

HozzászólásSzerző: peva111 » pén. aug. 01, 2008 10:44 am

Szia

Ez csak azon múlik, hogy neked hogy átláthatóbb. Mivel én havonta csak egy-két számlát állítottam ki, nekem nem volt zavaró. De ha többet számlázol, és külön szeretnéd nyomon követni, azt is megteheted. Viszont pénztárban külön főkönyvet kell nyitni neki. 

Éva

peva111

Vissza: Számlázás