Adófórum

Adózási és számviteli információk

adóigazolás értelmezése

Ellenőrzés

adóigazolás értelmezése

HozzászólásSzerző: szekeresbea1 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Kaptam egyik partnerünktől egy adóigazolást, amelyet nem tudok értelmezni. Azt írja az apeh, hogy "... adóalanynak ezen igazolás kiadásának napján az alábbi adófizetési kötelezettsége áll fenn: ... beszedési száma: x Ft. Ezen igazolást az adóalany kérelmére ... eljáráshoz adategyeztetés céljából adtam ki. Adónem egyenlege: y Ft."

Ti ezt hogyan értelmezitek? Az egyenlegként  feltüntetett összeg több százszorosa a kötelezettségként feltüntetett összegnek! Vajon ebben az esetben az "egyenleg" szó mit takar?

Köszönettel: Bea 

szekeresbea1
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:15 am

adóigazolás értelmezése

HozzászólásSzerző: hvanna » csüt. júl. 17, 2008 12:49 pm

 

Szia !

Ez első olvasatra értelmezhetetlen, egyáltalán hogy kaphattál partnertől adóigazolást az apeh-el szemben fennálló kötelezetsségről.

Kértetek ilyen adóigazolást !  Adategyeztetésre a "adófolyószámlát

 a könyveléssel megbizott. és regisztrált tud lekérni az EBEV szolgáltatásnál.

A több százszoros  összeg egyenleg cimén, a kötelezettség kimutatott összegével  szemben tévedés lehet, vagy bármi. Ezen az értesítőn a Ti cégetek adószáma van ??

 

Üdv:hvanna 

 

 

hvanna
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:20 am

adóigazolás értelmezése

HozzászólásSzerző: szekeresbea1 » csüt. júl. 17, 2008 1:08 pm

Szia Hvanna!

A teljes történet úgy szól, hogy egyik cégünk munkaerőkölcsönzés keretén belül foglalkoztat dolgozókat (kölcsönbevevőként). Az emberek most kapták meg a magánnyugdíjpénztári egyenlegközlőjüket és meglepve tapasztalták, hogy a tagdíjbefizetés nem történt meg. Ekkor kértük a kölcsönbeadó céget, hogy igazolja valamilyen formában, hogy részükről megtörtént az utalás. Erre ők adóigazolást kértek. Na ebben szerepel ez a sok furcsaság. Azért nem hiszem, hogy tévedés történt, mert kb. 20 adóigazolást kaptunk tőlük, mindegyik magánnyugdíjpénztárra vonatkozóan egyet-egyet, és mindegyiken szerepel egy adófizetési kötelezettség összeg, ill. egy adónem egyenleg, ahol az adónem egyenleg mindig sokszorosa az adófizetési kötelezettségnek. Próbáltam már hívni a kiállító ügyintézőt, de persze ilyenkor már senki sem elérhető...

Üdv: Bea 

szekeresbea1
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:15 am

adóigazolás értelmezése

HozzászólásSzerző: hvanna » csüt. júl. 17, 2008 1:15 pm

 

Szia Böbe !

A probléma azt lehet, hogy a sok-sok  kisebb összegű magánnyugdijpénztári befizetés elmaradás összeadódik, és úgy látszik hogy többszöröse az egyenlegnek. 

Ha az adónem egyelneg a töb b mint a kötelezettség, akkor az lehet hogy a befizetés megtörtént, de a bevallás elmaradt,  és nincs a kettő szinkronban.

Üdv:Ani 

hvanna
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:20 am

adóigazolás értelmezése

HozzászólásSzerző: hvanna » csüt. júl. 17, 2008 1:18 pm

 

Szia ! Ujra olvasva az általad leirtakat,   nem az lehet amit előbb irtam éppen forditva. A dolgozóktól a  magánnyugdijpénztári tagdij levonás megtörtént, a bevallás is , de a befizetés  maradt el és a dolgozók egyéni számláján nem jelenik meg.Ez hoszas nyomozati munka lesz.

Üdv:Ani 

hvanna
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:20 am


Vissza: Ellenőrzés

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

cron