Adófórum

Adózási és számviteli információk

Eu-n kivüli számlázás

Számlázás

Eu-n kivüli számlázás

HozzászólásSzerző: evahorv » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Kérdésem a következő: Eu-n kivüli országba ( Horvátország) kezdünk exportálni.A számlát Euróban állítjuk ki.Nettó módon, ráírva "Áfa törv. területi hatályán kívül". Rá kell-e írni Ft-ban is a kiszámlázott összeget || az aznapi MNB árfolyamot? A könyvelők azt mondják, hogy igen, de mivel a számla kiállításakor (reggel) még nincs aznapi MNB árfolyam ez nem lehetséges, a vámosok pedig kérik a számlát.Köszönöm ha tud valaki segíteni.

evahorv
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:17 am

Eu-n kivüli számlázás

HozzászólásSzerző: mazsi5 » szer. júl. 16, 2008 8:10 pm

A devizában kiállított számlákon is a számla kötelező kelléke ebből a szempontból pluszban, az, hogy az ÁFA összegét kell szerepeltetni a devizában kiállított számlán Ft összegben is, ami a vállalkozás által bejelnetett MNB árfolyam,  vagy pedig valamely valutaváltásra jogosult pénzintézet devizaeladási árfolyama...     Tehát az ÁFA összegét kellene Ft-ban szerepeltetni .....   és nem a számla végösszegét!!

Mivel Ti un. harmadik országba exportáltok, aminél nincs ÁFA!!   Így kiállítjátok a számlát EUR-ban és kalap.  Az más kérdés, hogy a könyvelő az adott számlát Ft-ban kell, hogy a könyvelésben szerepeltesse a számv.politikában meghatározott árfolyamon számítva.  A VÁM-osnak nem kell a számlán a forint, ha egyszer EUR-ban van kiállítva a számla.  Üdv. 

mazsi5
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:20 am

Eu-n kivüli számlázás

HozzászólásSzerző: Napraforgó » szer. júl. 16, 2008 8:14 pm

Szia!

3.országba a vámhatározat napjával kell az árfolyamot könyvelni. Mivel ezt a napot a számlázáskor még "nem tudhatod" így nem is tudod ráírni. A "könyvelés" majd utólag megállapítja. Üdv:Naprfaorgó

Napraforgó
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:14 am

Eu-n kivüli számlázás

HozzászólásSzerző: evahorv » vas. júl. 27, 2008 2:53 pm

Köszönöm a gyors válaszokat.Sziasztok.
evahorv
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:17 am


Vissza: Számlázás

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 25 vendég

cron