Bocsánat, már tisztára belekavarodok, minél többet gondolkodom rajta, meg olvasok utána. Megzavart, amit Judit beidézett, sztem az nem helytálló. Nem tudom, ki a válaszadó, de nem jó választ adott. Ugyanis a Tao tv. 8.§ u) pontja alapján növeli az adóalapot:
u) azon beruházás, szellemi termék bekerülési értékéből az adózás előtti eredmény csökkentéseként a 7. § (1) bekezdés zs) pontja alapján elszámolt összeg (egyéni cég jogutódjánál ideértve az egyéni vállalkozóként igénybe vett kisvállalkozói kedvezményt is) kétszerese,
ua) amely beruházást, szellemi terméket az adózó az adózás előtti eredmény csökkentésének adóévét követő negyedik adóév utolsó napjáig nem helyez üzembe, illetve nem vesz használatba, az említett negyedik adóévről készített bevallásban, kivéve, ha az üzembe helyezés, a használatbavétel elháríthatatlan külső ok miatti megrongálódás következtében maradt el,
ub) amely beruházást az adózó az adózás előtti eredmény csökkentésének adóévét követő negyedik adóév utolsó napjáig az egyéb berendezések, felszerelések, járművek között helyez üzembe, az üzembe helyezés adóévéről készített bevallásban,
Ha nem lenne elszámolható a még nem aktivált, akkor ennek a pontnak sem lenne értelme (meg a beruházás adóévi összege megfogalmazásnak sem).
A korábban még használatba nem vett azt jelenti, hogy vadonatúj szerintem is. Üdv: Böbe