Adófórum

Adózási és számviteli információk

TEÁOR ( van olyan, ami nincs?)

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: elbest » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

A KSH oldalán megnéztem, hogy a régi kódjaim helyett mi lesz az új. Már nem stimmelt a számok mennyisége, mivel a vállalkozói igazolványomban 6 db szám van egy TEÁOR kódban, az oldalon pedig négyet enged beírni. Erre hamar rájöttem, hogy az első négy elég. (akor mi volt az utolsó kettő és azt honnan szedték....gondolom még bontva volt. No nem is ez az érdekes)

A problémám az, hogy az egyik tevékenységemnek nincs régikódja. Hiába írom be az első 4 számjegyet, közli, hogy ilyen nincs. Ez konkrétan a 748402 (itt mi lehet a 02 ?) - Közvetítési ügynöki szolgáltatás. Utána jártam és láttam, hogy pedig van ilyen! Többnyire helységek web oldalát adta a kereső, ahol fel vannak sorolva a helyi vállalkozók, a tevékenységi kör megnevezésével együtt. Tehát mások vállalkozói igazolványában is szerepel ez a tevékenység és gondolom ez a TEÁOR kód.......ami a jelek szerint nem is létezik.

Mi lehet a megoldás?

elbest

HozzászólásSzerző: garbo50 » hétf. jún. 30, 2008 6:05 pm

Szia!

http://www.nyilvantarto.hu/kekkh/letoltes/forditokulcsok.pdf

A fentiek szerint:

748702 Közvetítési, ügynöki szolgáltatás   - régi

749002 Közvetítési, ügynöki szolgáltatás  - új

Az utolsó két szám a szakmakódokra (egyéni vállalkozóknak ez van), az első 4 a TEÁOR-ra utal

Egyébként az előző bejegyzésre is kaptál volna választ, így a pontjaiddal sporoltál volna, melyet így is megtehetsz, ha írsz valamit és a saját válaszodat fogadod el.

Üdv.

garbo50

HozzászólásSzerző: Napraforgó » hétf. jún. 30, 2008 6:25 pm

Szia!

Igen, "van olyan ami nincs". Pl az egyik ügyfelem rádióbemondó, ami az új TEÁOR-ban nincs, mondták "legyen" TV bemondó, mert olyan van. (????)

Az ügynöki tevékenységeket pedig "szakmásították".  Pl. Mezőgazd.ügynöki szolg., vagy kereskedelmi ügynöki szolg., de olyan nincs az új Teáor-ban hogy:közvetítési ügyn.szolg. Üdv:Napraforgó

Napraforgó

HozzászólásSzerző: Napraforgó » hétf. jún. 30, 2008 6:37 pm

Szia! Hát itt  viszont  tényleg van! Üdv.

(rádió/Tv-re viszont nem találok, és az önkorm.ügyintézője adta me a "tv"-re az ügyfelemnek. Szerinted?

Napraforgó

HozzászólásSzerző: garbo50 » hétf. jún. 30, 2008 7:14 pm

Szia!

Mi volt a régi száma, ha megírod a keresőbe beírva megnézem, de te is megtudod, ha a linket megnyitod, rákattintasz a kis távcsőre kijön oldalt egy kereső ahová  a keresett régi tevékenység pontos megnevezését beírod akkor kihozza a találatokat. régi és uj szerint is. De úgy is meg tudod nézni, ha a baloldalon megkeresed a régi számot, mellette jobb oldalon ott az új.

Így látatlanban csak ide tudnám beazonosítani:

9240 Hírügynökségi tevékenység-régi

6391 Hírügynökségi tevékenység-új
7420 Fényképészet
9003 Alkotóművészet

6391 Hírügynökségi tevékenység Tartalmi meghatározás

Ebbe a szakágazatba tartozik:

- a hír- és sajtóügynökségi tevékenység, a média ellátása hírekkel, képekkel és cikkekkel

Nem ebbe a szakágazatba tartozik:

- a független fotóriporteri tevékenység, lásd: 7420

- a független újságírói tevékenység, lásd: 9003.

6311 ADATFELDOLGOZÁS, WEB-HOSZTING SZOLGÁLTATÁS

631101 Egyéb adatbázis-szolgáltatás

631102 Internetes hirdetési felület webgazda általi értékesítése

631103 Egyéb számítógépes feldolgozás

631104 Adatfeldolgozási szolgáltatás

631105 Weboldal üzemeltetés (webhosting)

6312 VILÁGHÁLÓ-PORTÁL SZOLGÁLTATÁS

631201 Világháló-portáli szolgáltatás

6391 HÍRÜGYNÖKSÉGI TEVÉKENYSÉG

639101 Újságírói szolgáltatás hírügynökségi tevékenységen belül

639102 Sajtóügynöki tevékenység

6399 M.N.S. EGYÉB INFORMÁCIÓS SZOLGÁLTATÁS

639901 Téma-, sajtófigyelés

Üdv.
garbo50

HozzászólásSzerző: elbest » szer. júl. 02, 2008 11:52 am

Köszönöm, mindkettőtöknek.

Garbo: Rendben, akkor látom, hogy mi lesz az új. De az én régi kódom nem ez volt.

Te ezt mondod és a táblázatban is ez van:

748702 Közvetítési, ügynöki szolgáltatás   - régi

749002 Közvetítési, ügynöki szolgáltatás  - új

Viszont az én régi kódom ez volt: 748402,közvetítési ügynöki szolgáltatás. No ezt nem találta a rendszer. Egy dolgot tudok elképzelni. Mióta kiállították utoljára a vállalkozóui igazolványomat (2003.02.12.) azóta változott ez a TEÁOR szám. . Akkor viszont lehet, hogy új igazolványt kellett volna kiállítani? A mai napig a 748402-őt írom a számláimra, valamint a bevallásaimra is a 7484-et.

Bocs, nem tudom milyen lesz a beírás...betűnagyságot nem tudok választani.

Igen garbo, nem is voltam tisztában a pontjaimmal, ezután takarékosabban bánok velük, mert egyszer csak nem fogok tudni kérdezni.:)

üdv.

elbest

HozzászólásSzerző: garbo50 » szer. júl. 02, 2008 12:25 pm

Szia!

Ha a ksh honlapján megnézed a 2003-as TEÁOR számokat, az általad írt 7484 egyáltalán nem szerepel benne. Találtam a szakkönyveim között egy 96-os kiadásút, de abban sincs ilyen, az az érzésem számelírás történhetett és most azért nem találja a rendszer ( aki dolgozik tévedhet)

A régiben 2003-as ezek találhatóak:

74.8 Egyéb, máshova nem sorolt gazdasági szolgáltatás

74.81 Fényképészet

74.82 Csomagolás

itt kellene következnie , de nincs

74.85 Titkári, fordítói tevékenység

74.86 Telefoninformáció

74.87 Máshova nem sorolt, egyéb gazdasági szolgáltatás

74.87 Máshova nem sorolt, egyéb gazdasági szolgáltatás

Ebbe a szakágazatba tartozik:

– a számlagyűjtés, díjbeszedés, a hitelrangsorolás egyének vagy cégek hitelképességével vagy

üzletvitelével összefüggésben, hitelreferencia nyújtása,

– az üzleti ügynöki, közvetítői tevékenység, kis- és középvállalkozások beszerzési és értékesítési

tevékenységének bonyolítása, beleértve a szakmai teendőket,

– a becsüsi tevékenység, kivéve az ingatlannal és a biztosítással kapcsolatosakat,

– a divattervezés, a textília, ruházati cikk, cipő, ékszer, bútor és egyéb belső dekoráció, valamint más,

személyes használatú vagy háztartási és divatcikk tervezése,

– a grafikai tervezés,

– a kereskedelmi márkajelzés,

– a belsőépítészeti tervezés,

– a vásárok, kiállítások és kongresszusok szervezése,

– a stand tervezése,

– a magánaukció szervezése,

– a nem műszaki, nem mérnöki szakértés, szaktanácsadás, a gazdasági tevékenységi területeken (pl.

mezőgazdasági szakmai szakértés, tanácsadás, termésbecslés, állatbírálat, tenyészértékbecslés,

trófeabírálat, fajtaminősítés, termőhelyi besorolás),

– a fogyasztásmérő órák (pl. gáz-, víz- és árammérő) leolvasása,

– a személyek ügynöki közvetítése, film, színházi, más szórakoztatási produkciókhoz vagy

sporteseményekhez való szerződtetés intézése, művészek, sportolók menedzselése, közvetítése;

könyvek, játékok, műalkotások, fotók stb. kiadóknál, producereknél stb. való elhelyezése,

– a pénzfeldolgozás, anyagmozgatás stb.

Üdv.

garbo50

HozzászólásSzerző: elbest » csüt. júl. 03, 2008 5:04 am

Köszönöm garbo, hogy ennyi időt és energiát számtál erre. Akkor tényleg elírás lehetett. Lehet, hogy az ügyintéző. mikor töltötte ki megkérdezte a kolléganőt:

zsuzsi: "Julikám mi is a száma a közvetítési ügynöki szolgáltatásnak?" 

Julika: "Zsuzsikám 7487..."

zsuzsi: "Köszi...és már írta is : 7484....

Igen a 4 és 7 ugye elérthető.

Az érdekes a dologban, hogy, mint említettem, azóta a számlákra (szj számként) és  a bevallásokra  (idén 0858) TEÁOR számként ezt a számot írom.

Ezek szerint nem ellenőrizték, hogy valós TEÁOR számot írok-e a bevallásra.:)

Mindenképpen jó, hogy ezt "kibeszéltük", mert mikor megyek a számokat átiratni, akkor valószínű bele fognak ütközni ebbe a problémába, de most már föl tudom világosítani Őket....ne keressék.:)

Üdv. elbest

elbest

Vissza: Adatszolgáltatás