Adófórum

Adózási és számviteli információk

Hogyan lehet?

Egyéni vállalkozók

Hogyan lehet?

HozzászólásSzerző: Pussycat1 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Azt szeretném megkérdeni, hogy az ingatlanközvetitést csak vállalkozói igazolvánnyal lehet folytatni, vagy van más lehetőségem is?

Én szerettem volna kérni az APEH-től egy  7-el kezdődő adószámot és igy folytatni a tevékenységet, de azt a felvilágositást kaptam , hogy  igy nem lehet csak vállalkozói igazolvány kiváltásával.

A vállalkozói igazolvány tudjuk sok járulékkal jár - a minimálbér utáni járulék - de ha nincs bevételem akkor miből fizetem ki?

Ez ügyben kérnék segitséget. Mia teenadőm?

Köszönöm.

Ildikó

 

Pussycat1
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:21 am

Hogyan lehet?

HozzászólásSzerző: markne » kedd júl. 01, 2008 10:04 am

Ildikó!

Azt hiszem, hogy az APEH  megadta a válszt arra, hogy milyen jogviszonyban lehet folytatni a tevékenységet. Kérdés, hogy főállású egyéni vállalkozó lennél, vagy munkaviszony (legalább heti 36 óra) mellett. Ha mviszony mellett, akkor járulékokat csak abban az esetben kell fizetni, ha vállalkozói kivéted lenne.

Ha főállású, akkor viszont - ahogy tudod is - kezdőként a minimálbér a járulékok alapja, ha van bevétel, ha nincs. Azt kellene felmérni, hogy van-e esély a tevékenység jövedelmező folytatásáre.

Ha azután a teendő után érdeklődtél, hogy hogyan jutsz vállalkozói igaolványhoz, akkor az erkölcsi bizonyítvány beszerzése után az okmányirodát kell felkeresned. Erkölcsi bizonyítvány kérő lapot a postán kapsz. Nem tudom, ezt kérdezted-e, ha nem, elnézést kérek.

Üdv. 

markne
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:12 am


Vissza: Egyéni vállalkozók

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 125 vendég