Adófórum

Adózási és számviteli információk

TEÁOR talán legutoljára

Adatszolgáltatás

TEÁOR talán legutoljára

HozzászólásSzerző: patkaiilona » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sokmindent lehet hallani erről-arról. Az okmányiroda már biztosan mondja, hogy kitolták a TEÁOR miatti váll.ig. cserét dec.31-ig. A cégbíróság is ezt mondja a társaságoknál.

Az APEH-nél mi a helyzet? Ők is tudják ezt?

Ica

patkaiilona

TEÁOR talán legutoljára

HozzászólásSzerző: stamasi » hétf. jún. 30, 2008 10:53 am

Szia Ica!

Nem tudják. Éppen ma hívtam fel az Apeh-ot. Azt mondták csak a cégeknek tolták ki az apeh-os bejelentés dec. 31-ig, az egyéni vállalkozóknak nem.

Sőt azt is mondták, hogy a cégeknél független a cégbírósági bejelentés ideje. Úgy tudtam eddig, hogy a cégbírósági változásbejelentéssel egyidejüleg kell, de legkésőbb dec. 31-ig. Na most ez nem így van, azt az infót kaptam, hogy függetlenül, hogy júniusban beadtuk a változást, akkor is dec. 31-ig ráér az apeh-hoz bejelenteni!???

A nyomtatvány is rejtély számomra, tul.képpen ezért telefonáltam, mert minden rublikában kéri a működési engedély számot. Ezt nem értem, mert olyan tevékenységi köröket szeretnék jelenti, amihez nem kell engedély. Esetleg erről tud valaki, valamit?

Üdv.: Szilvi

stamasi

TEÁOR talán legutoljára

HozzászólásSzerző: dorkavics » hétf. jún. 30, 2008 1:58 pm

Sziasztok!

Az e.v-nál is kitolták a határidőt, de náluk tv.módosítás szükséges, amelyet csak ősszel tudnak megtenni. Ehhez kapcsolódóan belinkeltem egy cikket, hátha ez kicsit meggyőzőbb lesz nálam :-)

http://nol.hu/cikk/495339/

Üdv: Dorka

dorkavics

TEÁOR talán legutoljára

HozzászólásSzerző: patkaiilona » hétf. jún. 30, 2008 2:28 pm

Akkor szerintetek se kezdjem el őrült módon letölteni és ellenőrizni az APEH törzsadatokat, a TEÁOR miatt, és nem kell bejelentőket gyártanom az éjszaka.

Az adószámos magánszemélyeknél is ráérek még módosítani, vagy inkább azt azért tegyem meg.

Ica

patkaiilona

TEÁOR talán legutoljára

HozzászólásSzerző: elbest » hétf. jún. 30, 2008 4:42 pm

Sziasztok!

A KSH oldalán megnéztem, hogy a régi kódjaim helyett mi lesz az új. Már nem stimmelt a számok mennyisége, mivel a vállalkozói igazolványomban 6 db szám van egy TEÁOR kódban, az oldalon pedig négyet enged beírni. Erre hamar rájöttem, hogy az első négy elég. (akor mi volt az utolsó kettő és azt honnan szedték....gondolom még bontva volt. No nem is ez az érdekes)

A problémám az, hogy az egyik tevékenységemnek nincs régikódja. Hiába írom be az első 4 számjegyet, közli, hogy ilyen nincs. Ez konkrétan a 748402 (itt mi lehet a 02 ?) - Közvetítési ügynöki szolgáltatás. Utána jártam és láttam, hogy pedig van ilyen! Többnyire helységek web oldalát adta a kereső, ahol fel vannak sorolva a helyi vállalkozók, a tevékenységi kör megnevezésével együtt. Tehát mások vállalkozói igazolványában is szerepel ez a tevékenység és gondolom ez a TEÁOR kód.......ami a jelek szerint nem is létezik.

Mi lehet a megoldás?

köszi: elb

elbest

TEÁOR talán legutoljára

HozzászólásSzerző: elbest » hétf. jún. 30, 2008 5:04 pm

Bocsánat, most látom, nem jó helyre írtam. Ezt új kérdésként kell feltennem, mert igy nem kapok választ.:)

elbest

TEÁOR talán legutoljára

HozzászólásSzerző: ildivp » kedd júl. 01, 2008 6:54 pm

Szia Szilvi!

Amiket régebben küldtem be 08T101E nyomtatványokat simán vette a program. Június 25-én frissítettem a nyomtatványt. és azóta az összes számra kiírja, hogy rossz és kéri a múködési engedélyt. Szerintem a programmal vannak gondok.

Üdv: Ildi

ildivp

Vissza: Adatszolgáltatás