Adófórum

Adózási és számviteli információk

Átfogó adóellenőrzés

Ellenőrzés

Átfogó adóellenőrzés

HozzászólásSzerző: MonokiM » szer. jún. 25, 2008 7:05 am

Nekem még a telefonban előtte megmondták, hogy mire súlyoznak. Így az összes ahhoz tartozó főkönyvi kartont, naplót, leltárt... kinyomtattam, és ha első ránézésre nem volt láttató, külön listát írtam hozzá. ...hogy minél kevesebb "bogarászással", "alámerüléssel" eligazodjanak. Ezt nagyon díjazták.

Szorítok: Margit

MonokiM

Átfogó adóellenőrzés

HozzászólásSzerző: csesztike » csüt. jún. 26, 2008 6:50 am

Nusika!

Nem azt írtam, hogy pökhendien kell viselkedni, hanem azt, hogy udvariasan és magabiztosan. Az alázat pedig nem a szakmai alázatról, hanem a megalázkodásról szól! Szerintem többen is írtunk jó ötleteket (köztük Te is), nem volt szép arra kérni Mezeiforgót, hogy csak a Böbe válaszait vegye figyelembe. Egyébként a megfelelő viselkedési forma az ellenőr személyétől függ, a fiataloknál is más és az idősebbeknél is. Még soha nem volt összetűzésem az miatt, hogy magabiztos voltam, sőt minden ellenőrrel kimondott jó hangulatban "váltunk el". Úgy vélem, hogy ez a fórum azért jött létre, hogy egymást segítsük, nem pedig azért, hogy kritizáljuk a másik válaszait. Egy kicsit rosszul esett a megjegyzésed és az okát sem tudom, mert nem emlékszem, hogy valaha is megsértettelek volna!

Szép napot: Eszter

csesztike

Átfogó adóellenőrzés

HozzászólásSzerző: Timci » csüt. jún. 26, 2008 7:24 pm

Sziasztok,

Én is szurkolok Mezeiforgonak és sok sikert kívánok!!! ;-)

Én éppen most vagyok túl (majdnem, már csak a jegyzőkönyvre várok) egy 3 éves átfogó vizsgálaton egyik (BIG4) cégemmel. Először 2 évvel indult, aztán miután világossá vált számukra, hogy nem rajtunk fognak meggazdagodni és nem sikerült a célprémiumukat elérni, felnyitották a következő évet is.

Mindkét revizor kiszámíthatatlan, kukacoskodó, csapongó, következetlen és rosszindulatú volt. Még az élőfába is belekötöttek, mondvacsinált hibákat állapítottak meg. Össze-vissza bekértek mindenféle anyagot, majd a legtöbbet át sem nézték.

Sikerült megállapodnunk abban, hogy mit visznek és cserébe mit nem piszkálnak, de egy mozdulattal egy hete felrúgták az egészet!!!! No comment!!!! Egészen eddig mi is segítőkészek és alkalmazkodók voltunk, de ettől elszállt az agyunk...:-( Ekkor közöltük velük, hogy mivel nem tartják magukat a megállapodáshoz, a továbbiakat túrják ki maguknak és bármilyen jegyzőkönyvet is írnak, meg fogjuk támadni.

Erre összkapták magukat, egy hét alatt átnéztek még pár dolgot, végül minden maradt a régi.

Ilyen idegbeteg és flusztrált revizorokkal még nem volt dolgom. Ezúttal ez a taktika vált be. De az idegeim rámentek!!! Mindegy, már vége!!!

Nem kívánom ezt senkinek, csak azért írtam le, hogy ne csak pozitív élményekre számítsatok!

Remélem, Mezeiforgo-t nem hangoltam nagyon le! Tiszta szívből szurkolok neked!!!

Üdv, Timci

Timci

Átfogó adóellenőrzés

HozzászólásSzerző: berisolya » szomb. jún. 28, 2008 6:01 pm

Hajrá Mezeiforgó! Timci! Lehet tudni, hogy melyik régióban találkoztál ilyen "kedves" ellenőrökkel? Én több ( igaz csak ÁFA ) ellenőrzésen vagyok tul, és itt is vannak ilyenek, akik még abba is belekötnek, ha más hiba nincs, hogy pl. miért nincs kiirva a készpénzes számla összege betüvel. Ez az Észak-alföldi régió. Mégegyszer szoritok én is Mezeiforgónak. Üdv.Orsi 
berisolya

Átfogó adóellenőrzés

HozzászólásSzerző: Napraforgó » szomb. jún. 28, 2008 7:17 pm

Sziasztok!

Mindenki segítő véleményével egyetértve, nálam a revizorok fontossági sorrenedje talán ez volt:

• szigorú számadásúak nyilvántartása
  • ha használsz számlatömböt, azoknak a megléte, az ezekben a rontottak nyilvántartása (legalább a tömb elejére dátum szerint felírva, de jobb egy analitika)
  • szerződések (tagi külcsönökre is)
  • önellenőrzések és ezek nyilvántartása (vagy vagy analitika, vagy jegyzőkönyv vagy  ki hogy nevezi)
  • bevallások és ezek analitikája (minden havi, éves, Tao, Ipa)
  • munkabérjárulékok bevallása és analitikája (mivel bérprogramot használunk, ezen hamar átléptek)
  • EU-s számlák (teljesítések igazolása)
  • és mindenféle szabályzat (amikbe csak belelapoztak)

most ennyi  jutott esezmbe, és természetesen segíteni őket hogy el tudjanak igazodni  (akkor azt is át tudod "ugorni"amit menet közben úgy vélsz hogy esetleg hiba lehet benne ..... Üdv:Napraforgó

Napraforgó

Átfogó adóellenőrzés

HozzászólásSzerző: Timci » hétf. jún. 30, 2008 4:51 pm

Berisolya, Igen ez a kedvenc régióm: Kiemelt adózók igazgatósága! Ők ennyire "kedvesek". Szerencsére csak az egyik cégem a négy közül kiemelt, a többi nem. Ennek ellenére a többivel sem volt szerencsém, mindig szivattak! Üdv, Timi
Timci

Átfogó adóellenőrzés

HozzászólásSzerző: Timci » kedd szept. 16, 2008 7:00 am

Igen, én is nagyon kíváncsi vagyok már! :-)
Timci

Előző

Vissza: Ellenőrzés