István!
Igen így van. Nullásan nem küldünk, csak akkor, ha van kifizetés.
Sziasztok!
Köszönöm a sok választ. A Bt.-nél akkor nem küldök M-t, mert nincs alkalmazott, nincs bérkifizetés. A beltag után ha saját jogú nyugdíjas meg kellett volna fizetni a tételes EHO-t? Akkor a fentiek szerint lehet, hogy 0-san sem kell benyujtania a 06084 A.t? Ha a kültag, aki /bocsánat a pontatlanságért/ augusztusig máshol 36 órát meghaladóan alkalmazott volt, és szeptembertől pedig a kft-ben klimaszerelést társasvállalkozóként, tagi jogviszonyban végzi. Az ügyvezetésre nem írtam neki megbízási szerződésre díjat, azt ellenérték nélkül végzi.
Köszönöm még egyszer a sok segítséget!
Évi
Sziasztok!
Elnézést, Csirip de mivel elfogadtam már a választ, erre nem fognak irni.
Szeritem, ha van telefonadó miatt SZJA , akkor szerintem kell az M lap, mert azt magánszemélyt érint. Valamint kell az A lap is.
Nekem is most jutott még eszembe, hogy irták a hozzászólók, hogy a saját jogú nyugdijas beltag után a tételes EHO-t meg kellett volna fizettetnem, ezt hol találom meg szerinted?
Szia : Évi
Szia!
Köszi az infó. Szerintem viszont nem lehet magánszemélyhez kapcsolni....Ha van 20 dolgozóm, kire rakjam rá??? Nincs tételes kigyűjtés, tehát 20% alap után fizetünk.....De nincs névre bontva!!!!
Szerintem az eho tvben, de a hétvégén megnézem, szerintem is kell fizetni utánna.....
Szia Évi
A kiegésztítő tevékenységet folytató társas vállalkozó után meg kellett fizetni a havi 1950 Ft EHo-t, kivéve, ha máshol is dolgozik és ott megfizették utána. A 06084M lapot kell kitölteni úgy, hogy a biztosítási jogviszony üres marad, 38-as jogviszonnyal és a feor számot kitöltve. Utána össze kell rendelni a többi alkalmazott M lapjával együtt a 06084A-val.
Marcsi
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég