Sziasztok!
Már többször találkoztam az erőforrás megjegyzéseinél, hogy nem lehet megnyitni, ezért nyitottam ezt a kérdést, hátha némi segítséggel tudok szolgálni.
Igaz több anyag doc.ként van megjelölve, de ezek nem mind azok, hanem vannak közöttük táblázatok, mint a Böbe és Éva által kifogásolt két anyag is. Nos ezeket a programokat az ingyenes openOffice program nagyon jól meg tudja nyitni, ezt tapasztalatból írom, nekem is ilyen van.
Azonban ha nincs ez a program fenn és nem is szándékoztok feltenni a gépetekre, akkor sincs probléma, mert jobb egér klikkel a doc.ra kattintva a mentés gépre funkciót kell választani, megadva azt az útvonalat, ahova menteni szeretnétek,(pl : tallózásnál kiválasztjátok a C dokumentumok útvonalat)
Akinek van filekezelő programja már könnyebben boldogul, mert megnyitja ezt a programot, megkeresi a lementett anyagot, melyet szintén jobb egérklikkel az átnevezés funkcióval például xls kiterjesztésüre változtat, persze törölve a doc kiterjesztést, előtte meghagyva a pontot.( ezután enter) Arra is ügyelni kell ennél a műveletnél, hogy a megnevezésben nem kriksz-krakszok vannak e, mert akkor azt is át kell nevezni, hogy a gépünkön lévő excell, ill. word kezelni tudja.
Ugyanezt file kezelő nélkül is meglehet oldani, csak akkor a sajátgépen kell megkeresni a lementett dokumentumot és ott ráállva kell a jobb egérgombbal elvégezni a fenti müveleteket. Ha van valakinek más ötlete biztosan megossza velünk ezzel is szélesítve számítógépes alkalmazásunk repertoárját.