Adófórum

Adózási és számviteli információk

0753 önellenőrzés újra

SzJA

0753 önellenőrzés újra

HozzászólásSzerző: Szabóné74 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

2007-re az eredeti bevalláson önellenőrzök, a kérdés az , hogy befizetett lakáseladásból származó adót, ami nem jól lett kiszámolva. Az adó csökken tehát visszajár neki. de hogy kérem vissza? A 0817-en??? Shová nem tudom beirni, hogy befiztve XXX ft és a különbözetet visszakérem? pedig ha már jelölhetem, hogy önellenőrzést nyújtok be, akkor erre is gondolhattak volna. Nem kéne 100 nyomtatványt kitölteni, nyomtatni.
Ja és máj 30-án vett egy új lakást, tehát érvényesíthetné a lakásszerzésit, megkérdeztem apeh, hogy akkor most mi van, mert ugye ha a bevallás benyújtásáig vett akkor érvényesítheti, hát az önnellenőrzéskor már tudjuk. (Várjon kicsit..) várok, nem megy együtt a kettő, töltsem ki a kérelmet is mellé.
Tehát igy 3 féle nyomi, én meg annyit kértem az ügyféltől, mintha kézzel kijavítanám az összeget a helyesre, ha 2 pl-ba kinyomtatok mindent, mán veszteségem van.
Bocsi kérdezni akartam, nem morogni
Anett
Szabóné74

0753 önellenőrzés újra

HozzászólásSzerző: aniko.varga2006 » csüt. jún. 12, 2008 4:48 pm

Kérj többet az ügyféltől. Szakmai tudásért és munkáért nem kell ócsójánosnak lenni.
aniko.varga2006

0753 önellenőrzés újra

HozzászólásSzerző: mifer2 » pén. jún. 13, 2008 5:03 am

Sajna csak a 17-en tudod kiutaltani az adót és annál is betartják a határidejüket. Anikó véleményéhez csatlakozom, mert áron alul történő vállalásnál még az is fennállhat, hogy abszolút nem éri meg.
mifer2

0753 önellenőrzés újra

HozzászólásSzerző: heviz88 » pén. jún. 13, 2008 8:31 am

Sziasztok!

Nekem is lenne önellenőrzéssel kapcsolatosan egy kérdésem. Én is 0753-ast szeretnék önellenőrizni, mivel elfelejtették ideadni az önkéntes nyugdijpénztári kivétel papirját. Nem tudom, hogy a teljes bevallást be kell nyujtani, vagy csak a változást. Nem teljesen tiszta. Ha tudtok, akkor segitsetek már nekem ebben.

Üdv. Kati 

heviz88

0753 önellenőrzés újra

HozzászólásSzerző: Szabóné74 » pén. jún. 13, 2008 11:01 am

Szia Kati,

Úgy rémlik, hogy mindent újra kell írni, tegnap olvasva a kitöltéséit valami rémlik, de nem esküszöm rá, van valami "ha" is. Később megtudom nézni.

Végülis tegnap már kiagyaltam, 17 en kértem a kiutalást, és beadtuk a kérelmet a lakásszerzésire is. Az ügyfél gavallér volt mondanom sem kellett, hogy többet kérek, ő mondta. Hát ilyen is van!

Szabóné74

Vissza: SzJA