SZia fgy_ado!
A természetbeni juttatásnak nem csak az 54% SZJA vonzata van, hanem a 29% tb 3% munkaadoi meg 11% Eho is emlékeim szerint, de most akkor a telefonra csak az SZJA vonatkozna?
üdv: Barti
SZia fgy_ado!
A természetbeni juttatásnak nem csak az 54% SZJA vonzata van, hanem a 29% tb 3% munkaadoi meg 11% Eho is emlékeim szerint, de most akkor a telefonra csak az SZJA vonatkozna?
1997/LXXX 4§ 1.
A jövedelemadó köteles természetbeni juttatás 54 % adóval növelt értéke után kell a foglalkoztatónak tb járulékot fizetni ha az vele biztosítási jogviszonyban levőnek adta....
Igen, Barti ! Jól emlékszel, de én csak az SZJA-ra mondtam az 54 %-ot, zárójelben, mert gondolom, azt mindenki tudja, hogy a természetbeni juttatásnak az SZJA-n kívül más vonzatai is vannak. Hurááááááá !
Hogy én egyszer miért nem lehetek állam ? Ennyi potyabevétel... Csak baromira utálnának, és én ezen pl. a Bali szigeteken nagyon szomorkodnék.
fgy_ado
Azért, hogy ne hánykolódjál álmatlanul, megigérem: magamra és a barátaimra költeném. Nyíltan, egyenesen, face to face megmondom és betartom ! Kérlek ezt ne vedd választói kampányfogásnak, tényleg magunkra költeném - és Ti külön hűtőszekrényt kapnátok magatok mellé, hogy a langyos tengervíz, a selymes tengerparti homokon ülve a napsütés ne izzasszon azzal benneteket, hogy a bungalow-tok melletti uszómedence hűtőjéig kelljen elballagni a jeges italért. Főleg egy fárasztó yacht-kirándulást követően...
E nnyit a telefonhasználat természetbeni juttatásáról és áfájáról. Legalább egyszer eljutottam Balira is (mé, ha gondolatban is...).
fgy_ado
Nem gondolom, hogy az adózás komolysága szemben állna a könnyed érthetőséggel. De azért - biztos, ami biztos: Mea culpa, mea maxima culpa! Itt nincs lehetőség (pl. ilyeneket) privat meghívásban beszélni, hogy ne a Fórumot terhelje (ennyiben mindenképpen jogos lenne a Moderátor dörgedelme) ?
Ave
Őszintén szólva nem tudom de láttam már olyan helyen moderálást ami saját véleményem szerint még senkit nem sértett illetve a témába vágott és mégis... de azért nem olyan vészes, illetve furán is történik a dolog ha majd látod egyszer megérted miről beszélek... azt hiszem elvárják hogy ezen az oldalon véresen komolyan vegyen az ember mindent.. :-)
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 27 vendég