Adófórum

Adózási és számviteli információk

Forintos és devizás jutalékszámla

Számlázás

Forintos és devizás jutalékszámla

HozzászólásSzerző: Oszi2 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Adottak jutalékos ügyletek, amiknél a közvetítői tevékenység közösségi termékeladásokra irányul. A jutalékról a belföldi közvetítő számlát bocsát ki a belföldi termékeladó részére. Adott több szerződés, amik mostanra teljesültek. Az egyes jutalék-szerződések szerint a közvetítőt vagy eurós vagy forintos jutalék illeti meg. A jut. szerződés értelmében a jutalékos számla az eredeti szerződés teljesítése után esedékes (pontos időpont meghatározása nélkül.)

Kérdés: megtehető-e, hogy ezekről a szállításokról ömlesztve a belföldi termékeladó egy jutalékszámla kerüljön kibocsátásra hivatkozással az egyes jutalékszerződések számaira, forintban? Az egyes eurós jutalékszámlák kibocsátásakori árfolyamon forintosítva kerülnek megállapításra.

Az áfatörvény 55. §-a szerint az adófizetési kötelezettséget annak a ténynek a bekövetkezése keletkezteti, amellyel az adóztatandó ügylet tényállásszerűen megvalósul. A jutalékos alapjául szolgáltató ügylet mikor valósul meg? Van olyan szerződés, amihez pl. 10 fuvar tartozik, persze különböző napokon. A jutalékszerződésben csak a fent említett utólagos elszámolás szerepel.

Köszönöm,

Oszi

Oszi2
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:18 am

Forintos és devizás jutalékszámla

HozzászólásSzerző: M.Éva » pén. jún. 13, 2008 5:08 am

Szia Oszi!

Példádnál maradva, ha a szerződés 10 fuvar-ról szól, akkor a 10. fuvar teljesítésekor valósul meg az egész szerződés teljesítése, és akkor történik meg az elszámolás 1 számlán.Tehát 1 szerződés-1 számla.

Üdv:Éva

M.Éva
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:12 am


Vissza: Számlázás

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 33 vendég