Adófórum

Adózási és számviteli információk

Van-e adótartozás?

TAO

Van-e adótartozás?

HozzászólásSzerző: validitas » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Nem tudom, észrevette-e más is, de az APEH már megint időben résen volt, már május 29-én közzé is tette az alábbi tájékoztatót! :-)))

http://www.apeh.hu/adoinfo/tarsasagi/kedvezmenynel_tao.html

Lényege, hogy amikor a tao. adóalap korrekciónál vizsgálni kell, hogy az adóalanynak volt-e év végén nyilvántartott adótartozása, akkor nem számít, ha azért van dec.31-én túlfizetése, mert még nincsenek esetleg bevallva kötelezettségek, akkor is lehet kedvezmény.

Milyen jó lett volna, ha korábban írják meg, mert azért ezen dilemmáztunk páran - ha jól emlékszem:-))  Nos, azért szólok, hátha valakinek kapóra jön egy jó kis önrevízióhoz :-))

Szép napot mindenkinek! 

validitas

Van-e adótartozás?

HozzászólásSzerző: validitas » pén. jún. 06, 2008 10:44 am

Na, úgy látom, ez senkit sem izgatott fel...:-)))
validitas

Van-e adótartozás?

HozzászólásSzerző: M.Éva » pén. jún. 06, 2008 3:44 pm

Hát izgatni inkább az izgatott fel, hogy akkor ad tájékoztatást,közleményt, amikor már pl.20 cégből 18-al biztos készen vagy!

Én inkább pár "unalmas" napot kívánok Magunknak!

Én 3-4.-én letudtam a kötelezőt is!Bevallom nem volt unalmas,sőt...

Tudom, nem a reklám helye, de a Böröczkyné Verebélyi Zsuzsi nagyon jó előadó!

Évek óta most először élveztem a továbbképzést!!!

Üdv:Éva

M.Éva

Van-e adótartozás?

HozzászólásSzerző: mazsi5 » pén. jún. 06, 2008 4:34 pm

Szerintem már edzettek vagyunk! nem számit tartozásnak, ha a feltöltési kötelezettségre nem ment annyi, amennyinek kellett voln - de korábban többen azt írták, hogy pld-ul a feltöltés miat kirúgták őket az EVÁ-ból, pedig az EVÁ-snak nem is kellett feltöltési bevallást adni..! Akkor mi is "a köztartozása áll fenn" dolog??

Ma rakták fel 06.06-án, a tao-os veszteségelhatárolási tájékoztatót, már túlvagyunk rajta, akár így, akár úgy, ma már mi a fenének tették fel!

Aztán ma megmódosították a 0729, 0728 bevallást - nem tudm mivel, de frisstítették. Tegnapi nappal módosították a 0808A, 0808M-et, én ma reggel letöltöttem és délutánig szétvetett az ideg, mert elrontották.  Most délután a 0808M-et újból módosították.  Most este fejeztem be a 08-as bevallásokat, mert amiket napközben a bevallások megjegyzéseibe beírkáltam - úgy döntve, hogy akkor is elküldöm, ha hibát jelez, mert az a hiba marhaság!!  hiba üzenet volt a tagi jogviszonyosoknál, a kieg-nél is:  Ha az 586 (tételes ) ehó kitöltött, akkor az 524-nek is is (heti munkaórűk száma) kitöltöttnek kell lenni.....    - azt most a program javítása után törölgetem átkozódás közben.

Az viszont érdekes a cikkben, hogy ha túlfizetés van, akkor .....  és mert nem volt bevallva. De mindegy is már, elege van az embernek ebből az állandó értelmezgetésekből...

mazsi5

Van-e adótartozás?

HozzászólásSzerző: mazsi5 » pén. jún. 06, 2008 4:41 pm

Ha már itt tartunk, akkor az APEH ma rakta fel a TEAOR,szakmakód tájékoztatóját is, amitől most már végképp nem értem a dolgot:

Ha az okmányirodához kell menni az ev-nek a vállakozóit cseréltetni,  a társaságoknak a cégbíróságon átvezettetni azt amit bejegyezve akarnak látni - hát akkor az egyablakos dolog mellett, miért és mit kell az APEH-hoz változásbejelentőn bejelenteni.  Az esetleg rendben van, ha csak azt, ami eredetileg is 03-as TEAOR-ral csak az APEH-hoz volt bejelentve és nem volt cégbíróságon jegyeztetve.  Az egyéni vállalkozóknál meg a tevékenységeknek a vállalkozóiba kell, hogy szerepeljen, ha jól gondolom.. ...

mazsi5

Van-e adótartozás?

HozzászólásSzerző: kohnmari » pén. jún. 06, 2008 5:25 pm

Mazsi!

A tegnapi 0808-as frissítést nem mertem letölteni, mert hallottam, hogy a tételes EHO-nál hibát jelez. Szerinted a mai frissítés után már jól működik?

kohnmari

Van-e adótartozás?

HozzászólásSzerző: mazsi5 » szomb. jún. 07, 2008 3:23 pm

Igen a 08.06.06-i 0808M módosítással megszűnt ez a hiba - a fene egye meg, aki így bekavart, én meg pont azt a napot szúrtam ki, amikor rossz volt.
mazsi5

Van-e adótartozás?

HozzászólásSzerző: validitas » szomb. jún. 07, 2008 5:00 pm

Sziasztok!

Köszi a hozzászólásokat, engem is mindig bosszant, hogy amikor szüksége lenne az embernek bizonyos segítségre (értelmezés, pl. adótartozás), akkor időben soha nincs. És mindig csak az utolsó előtti pillanatban! Úgy emlékszem, ez itt a fórumon is volt téma, hogy ha még nincs bevallva a kötelezettség, akkor van-e tartozás, hogyan kell figyelembe venni. Ezért hívtam fel rá a figyelmet. Lehet, hogy az EVA-ból kirúgottak erre hivatkozva tudnának valamit kezdeni a dologgal?

Azért is érdemes, mert sokszor a különböző igazgatóságok sem egyformán foglalnak állást ugyanabban a dologban, de most itt van leírva, hogyan kell érteni a tartozást. Nekem éppen az új áfa-tv. kapcsán volt olyan esetem, hogy  a bp-i igazgatóság egy tevékenységről kiadta az állásfoglalást, hogy áfás, míg a Dél-alföldi pedig azt, hogy mentes. Ezért a partnerünk nem is akart áfásan számlázni. Aztán végül hosszas huza-vona után a Dél-alföldi visszavonta az állásfoglalását, és áfásnak minősítette. Jó, mi?

Szerencsére a bevallásoknál még nem futottam bele ilyen hibás verzióba, de az ember mégsem várhat a határidő előtti napig, hogy addigra talán már jó lesz a nyomtatvány! Mert akkor meg nem lesz készen.

Évával egyetértve nyugodt, unalmas munkát kívánok mindenkinek!

Üdv: Böbe

validitas

Van-e adótartozás?

HozzászólásSzerző: validitas » hétf. jún. 09, 2008 2:55 pm

Köszönöm a hozzászólásokat! Üdv:Böbe
validitas

Vissza: TAO