Sziasztok
E.V, ha megszűnik a pénztárban lévő pénzzel mi lesz? Mit kell kezdjek vele? Egy része a tavalyi leadózótt rész. Illetve a bankszámlán lévő összeggel mi történik?
Köszönöm, Mona
Sziasztok
E.V, ha megszűnik a pénztárban lévő pénzzel mi lesz? Mit kell kezdjek vele? Egy része a tavalyi leadózótt rész. Illetve a bankszámlán lévő összeggel mi történik?
Köszönöm, Mona
Szia! Az egyéni vállalkozó megszűnése után, amikor már minden bevallás elment , a kötelezettségek ki lettek egyenlítve, a bankból és a pénztárból fel lehet venni a pénzt, mert az már leadózott . Mária
Szia Pikikee!
Véleményem szerint megteheti, csak ne feledkezz meg a minimumadóról sem!
Üdv. Éva
A minimumadó számítás a 0753-17. táblán található+ kitöltési útmutató. Elég részletes. Nagyon leegyszerűsítve a nettó árbevétel-elábé, - közvetített szolgáltatás osztva a működési napok számával, na és tavaly még számításba kellett venni, hogy csak félévtől vezették be. Én ezt az egyszerűbb változatot alkalmaztam 2007. évre.
Nem tudok róla, hogy eltörölnék, és azt pontosan nem tudom, hogy csak a kezdés évében nem kell fizetni, de nagyon valószínünek tartom. Ezt megtalálod vagy a kitöltési útmutatóban, vagy a törvényben.
Üdv: Éva
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 7 vendég