Ilyet még nem hallottam. Az okmányirodában a váll. igazolványhoz szorosan tartozó dolgokat intézik, kiváltás, visszaadás, módosítás. Az adatszolgáltatások, bevallások mind az APEH-nek mennek.
Nekem is volt megszűnőm, bevitte a vállalkozóiját, visszaadta, kapott egy papírt, hogy a mai napon leadta a vállalkozói igazolványt. Ennyi.
Lehet, hogy csak felhívták a figyelmét arra, hogy a megszűnéssel kapcs. van még teendője.
Enci
Köszönöm, sokszor van, hogy szegény ügyfélnek fogalma sincs mit kérnek tőle, mi meg hámozzuk ki abból amit megjegyzett. Én is arra gondoltam, hogy megkérdezték tőle megcsinálta e a bevallásokat, mert nem volt könyvelője. De ha jól értettem nem vették vissza tőle az igazolványt.
üdv Anett
Szia Zsu!
Olvasom, hogy okmány irodás voltál. Segítenél nekem?
Ha egy vállalkozóm tevékenységi körében bennt van, hogy
5920 egyéb máshova nem sorolt iparcikk kisker
és 5212 iparcikk jellegű vegyes kisker
eddig ezen tevékenységeket csak cégeknek úgy végezte, hogy kiszállította a termékeket, tehát nem volt üzlete.
Most kötelezik, üzlet nyitásra.
Igen ám: de ahol az üzlet működési engedélyét kérnék, azt mondják, hogy kell a vállalkozóija az új teáor számokkal, ahol pedig a vállalkozóiban a teáor számokat irnák át, ott meg azt mondják, hogy majd akkor irják be fenti tev. köröket, ha meg lesz a működési engedélye...tehát akkor most hol is kezdje?
Szia Katuka!Tudok róla, mert panaszkodtak nálam is az ügyfelek.De az igaz, hogy semilyen kisker tevékenységet nem adnak ki működési engedély nélkül.Ez ördögi kör.Sajna neki kellene utánna járni elősször is mit akar, az okmányirodában csak akkor segítenek, ha már eldöntötte milyen tevékenységet akar. Az interneten próbálja kikeresni a legmegfelelőbbet, és egyeztessen az irodával.Talán igy már segítő készek. a működési engedélyt pedig csak az új számok alapján állítják ki, ezután adják ki a vállalkozói engedély módosítását az okmányirodában.zsu
Szia Zsu!
Most a válaszod alapján sem tudom, hogy ki kivel van. Ő már eldöntötte, hogy milyen kereskedelmet óhajt folytatni, már 8 éve végzi és soha senki nem kötelezte üzletre, pedig már volt vállalkozói ig. módosítása azóta 3 alkalommal, hihetetlen káosz uralkodik az okmány irodákban, az ügyintézőket pedig nem szeretném minősíteni, biztosan vannak kivételek.
Most a válaszod alapján még mindig nem tudom, hogy először működési engedélyt kell megkérnie és utána tudja az új teáor számokat árfordíttatni vagy pedig először átfordítja a tev. köröket és utána megy a működési engedélyt kérni...
ha ez ördögi kör, akkor hol kezdje el...mert bárhogy is, de nem jövök rá....
Szia Anikó!
Nagyker nem lehet szerintem, mert nem viszonteladóknak ad el, hanem végfelhasználóknak, akik adott esetben cégek, mivel ezen termékeket általában cégek és vállalkozók használják.
Nem is bizományosi, mivel ő megvásárolja az árut és tovább adja, tehát nem közvetitő.
A házaló kereskedelem az ő fejében is megfordult, és szerintem is állná a helyét, de egyfolytában azt hajtogatják, hogy kereskedelmi tevékenységhez üzlet kell.
De látod, mint fennt irtam, fogalma sincs, hol kezdje el, mert még okmány irodán belül is mást mondanak a különböző osztályok ügyintézői.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 28 vendég