Adófórum

Adózási és számviteli információk

VéleményADÓ - új szolgáltatás az Adófórumon

Ezen a csatornán az oldal szerkesztői arról kérdezik a Fórumozókat, hogy milyen újdonságokat látnának szívesen az Adófórumon. A kérdésekre érdemben válaszolók bónusz pontokat kapnak, amelyeket szakmai kérdésekre, illetve termékvásárlásra fordíthatnak.

VéleményADÓ - új szolgáltatás az Adófórumon

HozzászólásSzerző: Kardos.Judit » vas. jan. 27, 2008 5:26 pm

Kedves Julianna !

Örömmel olvastam az új szolgáltatásról, amely a tapasztaltabbak számára is mindíg tanúlsággal záródna, a kezdők számára, pedig valóságos kincs egy-egy történet megismerése. A téma kissé tabunak számít, és nem biztos, hogy mindenki bevállalja .Ha lesz (bár ezt senki sem szereti) ilyen történetem, akkor szivesen elmesélem.Eddig pozitiv tapasztalataim vannak, de ez valóban a rendezett nyilvántartásoknak és anyagoknak köszönhető.Mi könyvelők sem szeretjük "zsákban ömleszve" kapni az anyagot.

Üdvözlettel: Judit

Kardos.Judit
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:17 am

VéleményADÓ - új szolgáltatás az Adófórumon

HozzászólásSzerző: Túriandi » szer. jan. 30, 2008 7:58 am

Szia!

Amióta rábukkantam erre a honlapra, reggel ezzel kelek, ezzel fekszek este. Nagyon jó a segítőkészség és igyekszem én is segíteni másoknak. Jó, hogy a szakmában van ilyen összetartás. Hozzásegít minket a precízebb és pontosabb munkához.

Én még a diplomamunkámat is az adóellenőrzésekből írtam, könyvelőirodában dolgoztam viszonylag hosszú ideig, és ott igen érdekes dolgok fordultak elő, volt, hogy 6 évig folyt ellenőrzés, végigjárva az egész procedúrát, elsőfoktól a pénzügyminiszterig. Szóval, tapasztalataimat szívesen megosztanám mindenkivel, és én is szívesen olvasnám mások történeteit, mert mi is sokat tanultunk egy - egy esetből.

Üdvozlettel Andi!

Túriandi
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:17 am

VéleményADÓ - új szolgáltatás az Adófórumon

HozzászólásSzerző: hmariann75 » szer. jan. 30, 2008 10:48 pm

Kedves Mindenki!

Nagyon Örülök, hogy egy egy ilyen segítőkész csapattal hozott össze a sors!

Én mindkét oldalon állok egy kicsit! egy kicsit könyvelgetek magamnak és tanulnám a szakma fortélyait, de közben egy boltot is vezetek. Igy ellenőrzésnek kivagyok téve minden oldalról. Már volt is egy pár ilyen eset bünti is volt a fogyasztóvédelem részéről. És csodálkozva vettem tudomásul, hogy rengeteg olyan törvényi előírás van ami a "kisemberekhez" vállalkozókhoz nem jut el csak akkor ha már szankció lép életbe. Ezért én szivesen olvasgatom e forum minden témáját mert itt igazán lehet tanulni. Szívesen olvasnék történeteket mert azokból lehet csak igazán tanulni!

Üdv Mariann

hmariann75
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:16 am

VéleményADÓ - új szolgáltatás az Adófórumon

HozzászólásSzerző: j.balogh » csüt. jan. 31, 2008 10:16 am

Kedves Fórumozók!

Köszönjük a sok pozitív visszajelzést. A VéleményADÓ blog már el is indult. Az Adófórum oldalról a Szakmai fórum menüpont alól érhető el, a közvetlen címe pedig: http://velemenyado.adoforum.hu/

A blogon már megjelent néhány bejegyzés érdekes történetekről.
Szeretném arra bátorítani Önöket, hogy nyugodtan írjanak saját történeteket. A sztorikban nem kell konkrét neveket említeni, sőt a bejegyzések is csak álnévvel, "Egy adózó véleménye" megjelöléssel kerülnek ki a blogra. A beérkező leveleket szigorúan bizalmasan kezeljük, a blogra pedig csak mi, a szerkesztőség tagjai tudjuk közvelenül feltölteni a bejegyzéseket, így kizárt, hogy az író személye napvilágra kerüljön. A blog használatáról egyébként részletesen olvashatnak a Gyakran ismételt kérdések menüpont alatt.
Persze a bejegyzésekhez már bátran lehet véleményeket fűzni, akárcsak a fórumban. Fontos! Hozzászólás írásához be kell jelentkezni a blogra, ám ehhez nem szükséges külön regisztráció. Minden Adófórum felhasználó a fórumban használt adataival be tud jelentkezni a blogra is.

Ha esetleg kedvük támad egy saját történet megírásához, akkor azt kérem, hogy a j.balogh@dashofer.hu címre küldjék.

Üdvözlettel:
Balogh Julianna

j.balogh
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

VéleményADÓ - új szolgáltatás az Adófórumon

HozzászólásSzerző: egyetemista » kedd feb. 26, 2008 10:26 pm

Kedves Fórumozók!

 

Nekem tavaly volt egy ellenőrzésem. nagy összegű ÁFA-t igényeltem vissza és természetesen kaptam egy  kiutalás előtti ellenőrzést. Vicces volt. 2 dolog volt, amiben nem voltam biztos, hogy jól csinálom, ezért úgy gondoltam itt az ideje, hogy végre attól kérdezzem meg, aki nap mint ezeket ellenőrzi.Az egyik kérdésre az volt a válasz, hogy nem tudom, de ezt most inkább ne is feszegessük, a másikra pedig, hogy ennek a megítélése attól függ melyik adóellenőrhöz kerülök. Hát ilyen előzmények után én nem szeretnék egy átfogó ellenőrzést kapni!

 Üdvözlettel: Kata

egyetemista
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:11 am

VéleményADÓ - új szolgáltatás az Adófórumon

HozzászólásSzerző: Csigabiga » szer. márc. 05, 2008 8:22 am

Nagyon jó ötletnek tartom. Rövidesen tudok is bele írni, mert folyamatban van egy ellenőrzés. A gyakorlati példák mindíg jól jönnek, sok érdekes és megdöbbentő történetet fogunk itt olvasni, abban biztos vagyok... Üdv: Szilvi
Csigabiga
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

VéleményADÓ - új szolgáltatás az Adófórumon

HozzászólásSzerző: marcus222 » szomb. márc. 29, 2008 11:28 am

Ebből aztán sokat tanulhatnánk. Más történeteiből sok sok tapasztalatot lehet és információt lehet szerezni.

Azért szerintem mindannyian úgy vagyunk vele,hogy csak ne MINKET ellenőrízzenek.

De ha rám kerül a sor én is leírom a történetemet. 

marcus222
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

VéleményADÓ - új szolgáltatás az Adófórumon

HozzászólásSzerző: zsuzsó1001 » szer. ápr. 16, 2008 8:26 pm

Üdvözlet! Ez nagyon jó lenne, mert fel lehetne készülni sok mindenre.Én dolgoztam az Adóhivatalnál és sok tapasztalatot szereztem pozitívat és negatívat is vegyesen.Később a családi vállalkozást ellenőrizték és nem volt valami kellemes.Minden apróságba belekötöttek és sajnos közölték, hogy addig keresnek,míg nem találnak valamit.Találtak,de nem volt jogos,de inkább elfogadtuk a bírságot.

A másik negatívum ,egy cég segítő ellenőrzést kért az Apeh-től, hogy nézzék át az anyagot és az esetleges hiányosságokat pótolják.Addig fajult a dolog, hogy kézről-kézre adták a segítő ellenőrzés ügyét, és a végén bírsággal fenyegették az illetőt,mert elfelejtették, hogy ez az ügyfél által kért ellenőrzés.

Jó lenne a tényleges tapasztalatokat összegyűjteni él elemezni! Köszönettel: zsuzsó1001

zsuzsó1001
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:20 am

VéleményADÓ - új szolgáltatás az Adófórumon

HozzászólásSzerző: Boholyné » vas. máj. 04, 2008 3:02 pm

Kedves Julianna!

Valóban hasznosnak tartanék egy olyan fórumot, lapot amely az adóellenőrzések tapasztalatait a nyilvánossággal megosztja. Én is több adóellenőrzésen estem már át és abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy még megállapítást eddig nem tettek, azonban vannak személyes élményeim mind az ellenőrzéssel kapcsolatban mind pedig a revizorok viselkedésével kapcsolatban, szerintem ez is hasznos lehetne. Több megyében is van ugyan abban a témában tapasztalatom, sajnos nem egyezően bírálják el az ügyeket. Szivesen megosztom a tapasztalataimat ha kíváncsiak a többiek is erre.

Köszönöm Andrea

Boholyné
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:15 am

VéleményADÓ - új szolgáltatás az Adófórumon

HozzászólásSzerző: sz.judit » kedd máj. 06, 2008 5:47 pm

Több esetben is átestem már ellenőrzésen. Minden esetben azt tapasztaltam, hogy a rendezett, időrendi sorrendben lefűzött, áttekinthető analítikával alátámasztott bizonylatok esetében az ellenőrzés sokkal egyszerűbb, több esetben csak átpörgették azokat, a sarokszámok egyeztetésével. További Jó munkát: Judit
sz.judit
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:14 am

ElőzőKövetkező

Vissza: Bónusz pontok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég