Adófórum

Adózási és számviteli információk

Alkalmi Munkakönyv

Tb, munkaügy, bérterhek

Alkalmi Munkakönyv

HozzászólásSzerző: hfejes » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Az alkalmi munkakönyv változásáról tudtok valami?

Azt olvastam, hogy lehet, hogy megszűnik és az Apeh-nak kell bejelenteni a foglalkoztatást, de semmilyen dátumot nem tudok, hogy mikortól lesz a változás. 

Köszi 

hfejes

Alkalmi Munkakönyv

HozzászólásSzerző: vib2 » csüt. ápr. 24, 2008 12:04 pm

Szia!

Csak szóbeszéd van elektronikusan kell előre bejelenteni 2009.január 01.tól és szűkitik a területet ahol igénybe lehet venni.

vib2

Alkalmi Munkakönyv

HozzászólásSzerző: Kardos.Judit » csüt. ápr. 24, 2008 12:25 pm

Szia !

Még nem szűnt meg, csak tervezet van az átalakításra a sok visszaélés miatt ! Egyes iparágakban marad a tervek szerint, de konkrétan még nics elfogadott törvény róla . Ezévben még szerintem alkalmazhatjuk, bár semmi sem biztos. Ha van ilyened, akkor azt havonta jelentened kell a 0808-on (a beragasztott közteherjegy értékét)

Kár ilyen sok pontot felajánlanod, elég 20-is akkor is válaszolunk. Hogy visszakaphass a pontjaidból, írj pár sort, akár több alakalommal is és azt is fogadd el  (saját válaszodat)jó válaszként. Igy visszakaphatsz pontokat, a következő kérdésedhez.

Üdv: Judit

Kardos.Judit

Alkalmi Munkakönyv

HozzászólásSzerző: simke » csüt. ápr. 24, 2008 1:18 pm

Szia!

Tedd, azt amit Judit írt, fogadd el a saját válaszodat.

A Am-ről. Én úgy tudom, hogy az építőiparban és a vendéglátás területén akarnak változtatni, pl. a mezőgazdaságnál az idénymunkásokat engedné továbbra is Am kiskönyvvel foglalkoztatni az állam.

Üdv Etus 

simke

Alkalmi Munkakönyv

HozzászólásSzerző: Ili8 » pén. ápr. 25, 2008 12:20 pm

Szia hfejes!

Az alkalmi munkavállalói  könyvvel történő foglalkoztatásra,valamint az ahhoz kapcsolódó közterhek egyszerüsitett befizetésére vonatkozó jogszabály, az 1997.évi LXXIV.tv. jelenleg hatályban van mindaddig mig az Országgyülés ujjabb törvényt nem alkot,vagy a jelenlegit nem módositja. Jól tudod,hogy foglalkoznak a kérdéssel a visszaélések miatt, a médiában úgy értesültem,hogy benyujtották a törvény- javaslatot. Hogy lesz-e uj jogszabály,és azt mikortól kell alkalmazni,egyenlőre szerintem senki nem tudja megmondani Neked. Addig marad a jelenlegi gyakorlat!

Üdv.és szép napot!  

Ili8

Vissza: Tb, munkaügy, bérterhek